Grupa Bjesovi prestala s radom nakon što je frontmen dobio ‘Tihu poruku neba’

Grupa je 6. rujna na svom službenom Facebook profilu objavila prestanak rada, a potom je pjevač Zoran Marinković Marinko dao intervju za srpski Telegraf i dao objašnjenje.

Bjesovi u Beer Gardenu (Foto: Skullchezz – Jovana Milovanović)

“U subotu, 26. avgusta 2023. godine, u toku povratka sa svirke na Ušću, u Beogradu, doživeo sam jednu vrlo neprijatnu situaciju. Vrlo, vrlo, neprijatnu situaciju. To je bio TIPON. Shvatio sam da treba da stanemo sa radom, zato što se 27. septembra 1997. godine, posle koncerta u Domu JA u Gornjem Milanovcu, desila identična situacija koja je iznedrila prvi raspad Bjesova”, rekao je Zoran Marinković Marinko u intervjuu za Telegraf.

Kasnije je u tekstu riječ “TIPON” objasnio kao “Tihu poruku neba”, te dodao kako se grupa ponovno okupila 1999. godine, nekoliko mjeseci nakon NATO-ovog bombardiranja Srbije, zahvaljujući blagoslovu Oca Tadeja Vitovničkog.

Ostalim članovima benda nije se svidio iznenadni prestanak rada grupe Bjesovi, rekao je Marinko i dodao da on ima pravo veta na sve odluke u bendu, ali je objasnio da su se Bjesovi oduvijek ravnali prema “TIPONU”.

“Albumom “Svetla, Svetlosti” moćno smo zaokružili svoj muzički opus. Posle izlaska ovog albuma odsvirali smo tonu vrhunskih koncerata, sve vreme čekajući TIPON za novu, dobru priču, ali umesto njega dobili smo Tihu Poruku Neba o razlazu. Na kraju, ispalo je dobro – odlazimo u najboljoj uspomeni, tačno na vreme. Objavom o raspadu benda imamo nemoguću privilegiju da živi gledamo kako nas ljudi mrtve doživljavaju”, rekao je Zoran Marinković Marinko.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X