The National upravo objavili nenajavljeni album ‘Laugh Track’

The National je danas 18. rujna objavio album iznenađenja, svoje drugo ovogodišnje studijsko izdanje pod naslovom ‘Laugh Track’. Bend ga je premijerno najavio u petak 15. rujna navečer tijekom nastupa na Homecoming Festivalu u Cincinnatiju.

The National (Foto: Graham MacIndoe)

Dvanaest novih pjesama nastale su tijekom istih sessiona kao i pjesme s njihova devetog studijskog albuma „First Two Pages of Frankenstein“ objavljenog u travnju, a ovom prilikom bend je potvrdio i dodatne datume američke turneje tijekom jeseni, kao i australske nastupe na proljeće 2024., uz podršku dugogodišnjih prijatelja Fleet Foxes.

„Laugh Track“ je njihov najslobodniji album u posljednjih nekoliko godina, nastao svesrdnim zajedničkim trudom i angažmanom. Ako je „FTPOF“ predstavljao ponovnu izgradnju povjerenja među članovima grupe nakon više od 20 godina zajedničkog rada, živahni, istraživački „Laugh Track“ proizvod je te vjere i nova izjava buduće namjere.

Uživajući u dopuštenju da radikalno unaprijedi svoj kreativni proces, The National je izbrusio većinu ovog materijala u nastupima uživo na ovogodišnjoj turneji i snimio te osnažene verzije na improviziranim sessionima u studiju Flora Recording & Playback producenta Tuckera Martinea u Portlandu. Gotovo osmominutna završna stvar “Smoke Detector” snimljena je u lipnju tijekom tonske probe u Vancouveru, dovršavajući tako opus koji je pun spontanosti i vintage rock energije koja savršeno nadopunjuje pjesme s njegovog introspektivnijeg prethodnika.

The National ‘Laugh Track’

Na albumu „Laugh Track“ su i gostovanja Phoebe Bridgers i Rosanne Cash, također i suradnja s Bon Iverom “Weird Goodbyes”, objavljena kao samostalni singl u kolovozu 2022. “Činilo se kao da je priča već ispričana. To je bila posebna stvar, ali istovremeno se činila povezanim s onim što smo radili. To je bio i dio logike za snimanje još jedne ploče – dajmo ‘Weird Goodbyes’ vlastiti dom”, kaže Aaron Dessner.

Postojala je i druga strana priče u nedovršenim pjesmama, koja je daleko nadilazila blagost albuma „FTPOF“. Tijekom godina, Aaron priznaje da je The National često odustajao od velikih ideja da snimi rock album. “Nije zato što ne uživamo sjediti u sobi i razrađivati ideje. Samo što to nije bilo toliko produktivno, pa smo razvili prilično razrađen način stvaranja pjesama u kojemu je bubnjar Bryan Devendorf imao vrlo važnu, ali podijeljenu ulogu,” kaže. “Ovaj put smo imali želju napraviti nešto što življe, kako bi Bryanovo sviranje bilo veća pokretačka snaga za ostalo.”

Članovi benda bliskiji su u svakom smislu nego što su bili godinama, ali lagano drže jedan drugoga, dopuštajući sebi mogućnost transformacije. Matt Berninger kaže: “Album ‘Laugh Track’ predstavlja nas kako izlazimo iz ovog dugog razdoblja mutacije. Nemam pojma što će se sljedeće dogoditi, ali čini se kao kad zmija mijenja kožu. Stvarno je zabavno. Svi se osjećamo izvan kukuljice i spremni smo shvatiti kakvo smo stvorenje sada.”

“Laugh Track”, popis pjesama:

Alphabet City
Deep End (Paul’s in Pieces)
Weird Goodbyes (feat. Bon Iver)
Turn Off the House
Dreaming
Laugh Track (feat. Phoebe Bridgers)
Space Invader
Hornets
Coat on a Hook
Tour Manager
Crumble (feat. Rosanne Cash)
Smoke Detector

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X