Grupa Duhovi, koju je osnovao Boris Bele, objavila ploču

Duhovi su rock grupa iz Slovenije koju je osnovao Boris Bele iz legendarne grupe Buldožer. Široj hrvatskoj javnosti predstavili su se proljetos sa singlom “Tvoja mama to radi”. Uz Belea, u Duhovima sviraju trojica vrhunskih slovenskih glazbenika: Luka Vehar (solo gitara), Miklavž Ašič-Miki (bas gitara) i Žiga Kožar (bubnjevi), a za njihov cjelokupni vizualni identitet pobrinuo se vrsni zagrebački umjetnik Dalibor Barić.

Duhovi ‘Dobri duhovi prošlosti’

Na krilima prvog singla, Duhovi su objavili album “Dobri duhovi prošlosti” na kojem se nalazi deset pjesama na hrvatskom jeziku autora glazbe i teksta Borisa Belea, dok aranžmane potpisuje cijeli bend. Uz Belea, koji je činio okosnicu progresivnog rock sastava kasnih 70-ih i 80-ih godina, još je jedan stari Beleov prijatelj i suradnik iz Buldožera potpisnik ovog albuma. To je Borut Činč, nekadašnji klavijaturist Buldožera, a danas producent “Dobrih duhova prošlosti”. Glazba Duhova ima korijene u bluesu, R’n’B-u i rock ‘n’ rollu, a šest budućih hitova, kako je to na omotu CD-a predvidio Bele, zasigurno će naći put do radio postaja diljem regije. Nakon CD-a koji je objavljen 11. svibnja, Croatia Records sada predstavlja i vinil s download kodom s kojim se mogu preuzeti sve pjesme s albuma u mp3 formatu.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X