Grupa Magul objavila singl ‘Rain Under Rainbow’ i najavila album

Magul je šibenski alternativni rock sastav nastao u jesen 2015. godine.

Magul (Foto: promo)

Prvu postavu činili su Ante Prgin (gitara, glas), Božidar Bilušić (bas gitara) i Rino Miorin (bubnjevi). U ovoj postavi svirali su oko dvije godine i objavili prvi album, u vlastitoj produkciji i bez službenog izdanja. 2017. godine sastav je napustio bubnjar Rino, te se preostali dvojac okrenuo suvremenijem zvuku. U nastanku drugog albuma naziva “Magul 2” bitnu je ulogu odigrala i činjenica da je sastav od svog samog početka glazbu stvarao i uvježbavao u glazbenom studiju, što je uvelike utjecalo na zvuk novog materijala; pjesme su se od faze ideja do gotovih aranžmana razvijale dosta brzo.

Prepoznatljiv zvuk Rinovih bubnjeva tako je zamijenjen elektroničkim, bas dionice potpomognute su sintetiziranim duplikatima, a gitara je, u potpunosti snimana pomoću virtualnih simulacija pojačala, distorziju s prvog albuma zamijenilia dosta mekšim zvukom obogaćenim brojnim efektima. Gudački i puhački dodaci aranžmanima stakođer su digitalnog porijekla te upotpunjuju osvježeni glazbeni izričaj benda stvarajući lepezu zvukovnih ideja.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X