Grupa Mrave brojim singlom ‘Stanica’ najavljuje album ‘Zemlja Kamenog Bizona’

Kralj s jajima na oko na posljednjoj ‘Stanici’ puta prema ‘Zemlji Kamenog Bizona’…

Mrave brojim ‘Stanica’

Nakon do sada objavljenih “Moje pleme”, “Alkohol” i “Tijelo”, na “Stanici” kao četvrtom singlu ćemo dočekati izlazak albuma prvijenca “Zemlja Kamenog Bizona” narančastog art kolektiva Mrave brojim.

Iz spomenutog riječkog glazbenog kolektiva su to saželi na sljedeći način:

“Svaka nas neobična situacija u kojoj se zateknemo, pa bila ona i loša poput pandemije koja nas je opkolila i zarobila, često potakne na neka propitivanja, na svojevrstan “reset”. Tako je naša “Stanica” mjesto gdje zastaneš, razmisliš, obradiš prikupljene podatke, doneseš odluku i djeluješ… Krenuti ili ostati? Linija 5, 7 ili 32 ? Bus ili vlak ? Ostati na rivi i mahati putnicima, ili u zadnjim sekundama uskočiti na brod s četkicom za zube u džepu? Gdje je taj ulaz u “Zemlju Kamenog Bizona”?”

Video Spot za pjesmu rađen je kombinacijom raznih tehnika, od klasičnog video zapisa do foto i računalne cut-out animacije. Radnja je na neki način smještena u Rijeku i video spot je svojevrstan riječki crtić, a glavni protagonist je Kralj s jajima na oko, Kralj nečega, negdje, sada, jednom, nekada il’ nikada.

Autor glazbe, teksta i video spota je Gospođo pitomi, a Stanicu su realizirali i omogućili vam Mrave brojim koje s Gospođom Pitomim čine još Sunce Mamino, Gospodin Morski i Zoki Oktava.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X