Grupa Orvel singlom ‘Gadovi’ najavljuje svoj treći album

Ploča će se zvati ‘Priče o putovanjima i stajanju na mjestu’.

Orvel (foto: Promo)

“Orvel se vraća. Nije nas bilo dugo, ali bili smo vrijedni. Budimo se nakon dvogodišnjeg post-ništavila kojeg smo predvidjeli u pjesmi 2020. i shvaćamo da su prirodu i društvo zagadile raznolike vrste Gadova. Bend na hitnom sastanku zaključuje da za takvu situaciju treba izdati upozorenje i odgovoriti na pitanja – gdje su, kako ih prepoznati i što napraviti ako dođete u doticaj s jednim od njih? Nastaje pjesma – Gadovi.”

Glavnu ulogu u videospotu igra glumac Veselin Krstovski, a Gad kojeg utjelovljuje sebe vidi kao dobrog šefa, obožavanog šefa kojeg radnici poštuju i dočekuju velikom podrškom, dok u drugom dijelu spota vidimo kako ga oni zapravo vide. Temu pjesme i videa koji ga prati mogli bi sumirati ovako: “Najveći problem gada je što sebe nikada ne vidi kao gada”. Spot je režirao frontmen grupe Igor Ilić, a uloge radnika igra ostatak benda – Petar Novak, Marko Jankek, Marko Čorokalo i Karlo Uchytil.

Glazbu za “Gadove” potpisuju Igor Ilić i Marko Jankek, tekst sam Igor, dok je za aranžman pjesme zaslužan cijeli bend. Pjesmu, kao i nadolazeći album, je u Kući Klajn snimao dugogodišnji producent Orvela, Božo Ilić, dok master potpisuje Hrvoje Prskalo. Nova pjesma ujedno je i najava novog albuma, koji će izaći na vinilu na jesen.

“Album ‘Priče o putovanjima i stajanju na mjestu’ snimili smo uživo u dvodnevnoj rezidenciji u Kući Klajn u malom gradiću Klanjcu pokraj Zagreba. Smjestili smo se u predivnu staru kino dvoranu i u 8 novih pjesama zabilježili smo sirovu energiju i kemiju benda koja se jedino na taj način može uhvatiti. Album je konceptualno od samog početka zamišljen za dvije strane ploče pa smo odlučili napraviti svijetlu i tamnu stranu. Naš prvi singl ‘Gadovi’ s tamne je strane ploče na kojoj prevladavaju grublji zvukovi gitara, teme straha i neizvjesnosti, dok svijetla strana albuma daje nadu i bavi se prevladavanjem tih osjećaja”, navodi Igor Ilić.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X