Grupa Špurijus i Saša Antić udružili snage u pjesmi ‘Barba je partija’

Splitski bend Špurijus protekle je godine predstavio svoj debitantski albuma ‘Masovni ukus’, a kako se snimanje albuma odužilo na period od godinu dana, u rupama između snimanja nastavili su snimati i nove pjesme, koje će uskoro predstaviti na svojem drugom albumu, kojeg najavljuju singlom i spotom ‘Barba je partija’ nastalom u suradnji sa Sašom Antićem.

Špurijus i Saša Antić

“Barba je partija” je pjesma koja označava povratak grupe puriju svom izvornom glazbenom izričaju iz ranih dana demo faze benda, kako oni sami kažu – nešto što bi se moglo nazvati veselim punk rockom s izrazitim mediteraniskim pečatom po kojem su i najpoznatiji u lokalnim okvirima.

„Špurijus nikad nije imao neke skrivene poruke pjesama, a izravni tekstovi su oduvijek bili naš forte, tako da se već na prvo slušanje pjesme može iščitati poruka, u kojoj se iz perspektive oproštajnog govora umirućeg barbe, govori o slavljenju života i uživanju u istome, nauštrb trčanju za novcem i obavezama“, poručuju iz grupe Špurijus.

Pjesma je nastala u suradnji sa Sašom Antićem koji potpisuje produkciju, miks, mastering, prateće i klapske vokale, a snimana je u studiju Bozon. Iz benda kažu kako je rad na pjesmi protekao u sjajnom ozračju i druženju s odličnom ekipom , a pjesmu su a capella introm i outrom dodatno oplemenili i priznati klapski pjevači Vladimir Garić i Zdeslav Mišurac. Na klavijaturama se pridružio stalni suradnik i prijatelj Bruno Matijašević, a snimali su Dino Siriščević i Boris Ždero.

“Barbu” je ekranizirao mladi splitski redatelj Šimun Šitum, koji je spot realizirao u suradnji s Glorijom Lizde i Sandrom Barabom.

„Dok smo se uz pivo dogovorali kako i gdje snimati, nismo imali glavnog glumca jer nam je trebao netko dovoljno uvjerljiv i otkačen da utjelovi razuzdanog Barbu, a onda smo se sjetili Rade Čikeš-Medana, apsolutne splitske radijske legende, koji nam je uz asistenciju svoje kćeri Mie, odigrao ulogu Barbe i odlično nas zabavljao tijekom snimanja, na čemu smo mu zauvijek zahvalni. Guranje kolica s pokojnim Barbom bilo je poprilično naporno, što zbog ljetne vrućine, što zbog sablažnjavajućih reakcija prolaznika jednog splitskog predgrađa pa smo tekuću podršku u snimanju spota dobili od Siniše Anđelića iz LAB Split Craft Brewery pivovare“, poručuju iz benda.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X