Grupa za sva vremena – Time ima najprodavaniji vinil u Hrvatskoj od početka godine

Objavljena je lista najprodavanijih vinilnih izdanja u Hrvatskoj. Na prvom mjestu je reizdanje ploče koja je prvi put objavljena 1972. godine.

Grupa Time (Foto: Marko Čolić)

Po podacima polugodišnje prodaje vinilnih izdanja u Hrvatskoj (od 1. 1. 2020. do 30. 6. 2020.), reizdanje eponimnog debitantskog ostvarenja grupe Time zasjelo je na prvo mjesto. Cijela prva tiraža je planula, a uskoro u dućane dolazi nova.

Na drugom mjestu je također debitantski album, ali prošlogodišnji, “Dangerous Waters” J. R. Augusta koji se time pokazao kao ‘najbolji ubod’ Croatia Recordsa kad je riječ o uplivu u nezavisnu kantautorsku scenu.

Iznenađenje je i treće mjesto na kojem je elektro duo pocket palma koji se u izuzetnom kratkom roku etablirao kod mlađe pop publike.

Na četvrtom mjestu je grupa Chui sa svojim hvaljenim albumom “Iz kapetanovog dnevnika”, dok je na petom još jedno legendarno reizdanje, tj. “Bombardiranje New Yorka” originalno objavljeno za Slušaj najglasnije Zdenka Franjića, a ovog puta kao bogato opremljeni vinil u nakladi Dancing Beara.

Na šestom mjestu je “Aq Total Vinyl 01: Alenovo”, kompilacijsko izdanje Aquarius Recordsa posvećeno iznenada preminulom Alenu Balenu koji je pokrenuo Yammat FM.

Vojko V možda objavljuje jedan singl godišnje, kako sam sebe kritizira u posljednjem singlu “Umoran”, no njegovo vinilno izdanje prvog albuma se i dalje prodaje, što svjedoči i sedmo mjesto na polugodišnjoj listi.

Na osmom mjestu je reizdanje dvostrukog koncertnog albuma KUD Idijota “Gratis Hits Live” snimljenog na slavljeničkom koncertu u pulskom Uljaniku.

Na devetom mjestu je album “Karta do prošlosti” županjske Opće opasnosti, dok je na desetom mjestu “Uspomena: Sve najbolje uživo” splitske Daleke obale.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X