Guns N’ Roses će tužiti svog ‘die hard’ fana zbog sumnje da je pustio neobjavljene snimke na internet

Veliki obožavatelj Guns N’ Roses, možda jedini koji ima doživotnu zabranu pristupa na njihove koncerte, uskoro će morati na sud jer se na njega obrušio sam bend i diskograf.

Guns N Roses (Foto: Ross Halfin/Geffen/Universal Music, 1987.)

Još je u listopadu prošle godine objavljeno je da je Ricku Dunsfordu doživotno zabranjen dolazak na koncerte Guns N’ Roses zbog navodnog curenja neobjavljenih demo snimaka sa sessiona albuma “Chinese Democracy”. Bend i Universal Music Group poduzimaju pravne postupke protiv samoopisanog ‘die hard’ obožavatelja Guns N’ Roses, javlja TMZ.

Naime, Dunsforda je zaustavilo osoblje osiguranja na putu prema koncertu Guns N´ Roses u Wichiti u Kansasu, gdje su mu rekli da mu je zabranjen pristup nastupima benda do kraja života. Za Consequence of Sound je opisujući incident, Dunsford rekao da je on “die hard Guns N ‘Roses obožavatelj”, te je nedavno svom novorođenom sinu nadjenuo ime Axl, a GN’R je prethodno vidio 32 puta na koncertu. No to njegovo posljednje udaljavanje s koncerta je očigledno nekima prelilo čašu.

Nagađa se da je zabrana Dunsfordu proizašla iz njegove akcije, jer ga se sumnjiči da je na internet pustio tada još neobjavljene pjesme s povratničkog albuma “Chinese Democracy”, a sada tom ‘die hard’ fanu prijeti tužba za novčanu odštetu.

Sporna glazba je došla do Dunsforda, ali i drugih osoba kad je bivši glasnogovornik benda, Tom Zutaut prodao na aukciji hard disc napunjen digitalnim snimcima glazbe Guns N´ Roses. Nakon saznanja za aukciju, uprava Guns N´ Roses platila je 15.000 dolara Dunsfordu i ostalima, kako bi im natrag prodali snimke. Međutim, Universal tvrdi da je Dunsford prekršio sporazum, jer su snimke počele curiti online mjesec dana nakon te transakcije.

Dunsford i dalje inzistira na tvrdnji da je netko drugi pustio na snimke i da je on obavijestio upravu benda čim je otkrio da su pjesme podijeljene na mreži.

U izjavi za TMZ, predstavnik GN’R rekao je komentirajući Zutautov potez: “Strahovito je razočaravajuće, tužno i nesretno što je izvršni direktor diskografske kuće koji se bavio bendom u svojim ranim godinama smatrao prikladnim da na aukciji proda neobjavljene materijale koje posjeduje njegov bivši poslodavac.” A kako se čini najdeblji kraj će izvući jedan ‘die hard’ obožavatelj.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X