Gužva u 16-ercu singlom ‘Znak STOP’ najavljuje album ‘Smrtonosni zadah’

Uoči obljetnice 30 godina benda, kultni osječki punkeri predstavljaju novi singl i album. ‘Znak STOP’ otvara novo poglavlje Gužve u 16-ercu i najavljuje novi studijski album ‘Smrtonosni zadah’, koji će svjetlo dana ugledati u srijedu 15. ožujka.

Gužva u 16-ercu ‘Smrtonosni zadah’

Od prošlog mjeseca je prvijenac benda i punk biser “Čir na 12-ercu” napokon našao svoje mjesto na svim digitalnim platformama, a sada je vrijeme da bend novim materijalom iznenadi svoje fanove.

“Pjesmu ‘Znak STOP’ smo odabrali za prvi singl s našeg novog albuma ‘Smrtonosni zadah’ jer ne gnjavi, ne prodajemo tešku filozofiju, vesela je i sve se može vrlo jednostavno iščitati kroz tekst pjesme. Prvi dio pjesme je nostalgija za nekim sretnim vremenima, sjećanje na ona slatka vremena kad smo bili mladi, tu se svi mogu pronaći. Drugi dio pjesme govori o sadašnjosti koja baš i nije bajna (ratovi, potresi, loša politika iz svake butige). Sam kraj pjesme govori da ipak trebamo sačuvati živce, biti jaki i snalažljivi iako nas ponekad šišaju kao ovce. Dugo već plivamo u ovom mulju oko nas i zato znak STOP, živci zbor, na parove razbroj se i sretno nam svima”, poručuje frontmen benda Igor Dmitrić Muto.

Osnovani davne 1993. godine, iza sebe imaju ukupno tri albuma – “Čir na 12-ercu” (1993), “Punk urac” (2006) i “Je ne regrette rien” (2012), hrpu hitova, koncerata i vjernu publiku, a osim već poznatih “Bjeline”, “Bez oružja” i “Arene”, na četvrtom albumu naći će se još 10 novih pjesama. Osim žestokog zvuka Gužve, novi album krasi i fenomenalan autorski dizajn Borisa Kuka, poznatog iz kontroverznog umjetničkog tandema Božesačuvaj, koji su na alternativnoj sceni tijekom devedesetih privukli pozornost vizualnim rješenjima što su na satiričan način reflektirala društvene teme i urbanu kulturu.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X