Gužva u Vinylu: Sara Renar predstavila ‘Tišinu’

U dupkom punom klubu u centru Zagreba, Sara je Renar kratkim koncertom sa prijateljima proslavila objavljivanje drugog LP-ja ‘Tišina’.

Sara Renar u Vinylu (Foto: Goran Komerički)
Sara Renar u Vinylu (Foto: Goran Komerički)

U prohladno predvečerje ovog petka, svijet se sa svih strana slio u podrum kluba Vinyl u Bogovićevoj gdje je Sara Renar uz druženje s prijateljima i obožavateljima i kratki koncert u pratnji Zdeslava Klarića na klavijaturi održala promociju svog drugog dugosvirajućeg (ukupno trećeg) albuma “Tišina”.

Doima se kao da se priča oko “Tišine” dugo kuhala. Sara i Zdeslav izvodili su nove pjesme na brojnim nastupima, koncertima i privatnim partyjima diljem regije. Prvi singl “Notturno” objavljen je tamo još krajem veljače. Riječ je o stihovima Tina Ujevića uglazbljenima u pjesmi koja je otkrila ključni motiv koji će obilježiti novi album – Sarin glas koji se provlači u looperu u pratnji laganih elektonskih beatova za koje je uglavnom zaslužan producent Konrad Mulvaj (Ohnokono).

Na ljeto je objavljen i drugi singl, ujedno i najbolja pjesma s albuma, “Dani bez sjena”, koja zvukom i atmosferom idealno opisuje osjećaj nervoze i napetosti u ljudima koji se javljaju prije oluje. Pred samo objavljivanje albuma izašao je i treći singl, naslovna pjesma “Tišina”. Osim singlova, Sara je na promociji izvela i pokoju staru pjesmu, poput nekadašnjeg hita “Djeca”, a nastup je otvorila obradom “Ona se budi” Šarla Akrobate, koja u posljednje vrijeme sa svih strana počinje dostizati status svojevrsne himne, a kroz Montažstrojev obrat u refrenu, “ona nema nikoga da joj kaže ti si svoja” (kako ga i Sara izvodi), postaje jasno da je riječ o himni emancipacije. Verziju Renarove također obilježava obilno i pametno korištenje loopera.

“Tišinu” je 28. listopada objavio Aquarius Records.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Izvješće

Idi na Vrh
X