Hakeri Sonyju opljačkali cjelokupni katalog Michaela Jacksona?

Vlasnik kataloga svih objavljenih i neobjavljenih materijala Michaela Jacksona je Sony koji je za isti 2010. platio 250 milijuna dolara. Preko 50.000 datoteka među kojima su neobjavljene snimke sessiona s albuma ‘Bad’, ‘Thriller’ i ‘Off the Wall’ navodno su ukrali kompjuterski hakeri još prije godinu dana, ali se kompanija po tom pitanju do danas nije očitovala.

Michael Jackson 'Bad'

Prema informaciji koju je ovaj vikend plasirao britanski Sunday Times, kompanija Sony za upad u svoj sistem zna otprilike godinu dana. Iz istog izvora saznaje se kako su ukradene čak i snimke  Jacksonovih dueta s will.i.am-om reperom iz Black Eyed Peas i pokojnim Freddyjem Mercuryjem.

Sony se još nije očitovao o bilo kojem dijelu informacije koja je procurila u Sunday Timesu: “Sve što su kupili iz Jacksonove ostavštine je bilo kompromitirano. Sony je zbog toga provjerio svoje sisteme i otkrio proboj.”

Michael Jackson umro je 2009.  u pedesetoj godini od posljedica predoziranja lijekovima protiv bolova. U studenom, prošle godine, njegov osobni liječnik Dr. Conrad Murray optužen je za ubojstvo iz nehata i izrečena mu je presuda od četiri godine zatvora.

U svojoj molbi za ublažavanje kazne 27. veljače 2012. Dr. Murray navodi kako je Michael Jackson bio toliko zabrinut za svoju financijsku situaciju da je sam nepromišljeno uzeo preveliku dozu Propofola.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X