‘Hard Core Agro Core’ – žestoka drum&bass kritika na račun posrnulog koncerna

Pjesma je nastala kao plod suradnje Berina Tuzlića koji stoji iza projekta dRUMELODY, zatim producenta Rejhana Okanovića – Regija i pjevačice Nine Špoljarević, inače i aktivistice koja je prošli tjedan bila uhićena zajedno sa ženama koje su se ispriječile ispred povorke Hod za život Željke Markić.

Drumelody feat. Nina Špoljarević 'Hard Core Agro Core'
Drumelody feat. Nina Špoljarević ‘Hard Core Agro Core’

Stihove pjesme „Hard Core Agro Core“ napisao je Dražen Karakaš, ali je od tri kitice nije ostalo puno u finalnoj verziji uz „udarni refren“, kako tvrdi pjevačica Nina Špoljarević.

Do suradnje s Berinom Tuzlićem iz dRUMELODY došlo je nakon što su Špoljarević i Rejhan Okanović bili na promociji njegovog albuma „Aero“ u zagrebačkom klubu Vinyl. Tada je Tuzlić spomenuo da ima gotove neke nove stvari i jednu od njih je ponudio Nini Špoljarević i Okanoviću da se ‘pokušaju poigrati s njom’. Nakon četiri tjedna kao rezultat se pojavila „Hard Core Agro Core“.

„Ja sam pjesmu u početku nazvala „Agrokor“, ali smo se malo poigrali riječima jer nismo htjeli da stvar nosi baš tako banalan naslov. Ritam je žestok i nemilosrdan, pa je i taj „Hard Core“ došao prirorodno“, zaključila je Nina Špoljarević, inače i pjevačica zagrebačkog benda Rizična skupina.

Zadnje od Vijesti

Umro je Rajko Dujmić

Glazbenik je podlegao teškim ozljedama koje je zadobio u prometnoj nesreći u
Idi na Vrh
X