Harp Explosion se oglasio novim, 10-minutnim, singlom ‘Streets’

Harp Explosion se u 2022. godini javlja novim 10-minutnim singlom ‘Streets’ i novim gostovanjima s usnom harmonikom.

Harp Explosion (Foto: promo)

“Streets” je instrumentalna pjesma Iggyjevog bivšeg benda Thee Knuckleheads koju je Iggy prearanžirao i snimio u Harp Explosion stilu. U pjesmi gostuje novosadski glazbenik Shpira (DeadRail, Trance Balkan Desorganization…) na bas gitari koja daje moćnu podlogu ovoj novoj interpretaciji pjesme. Pjesmu prati i minimalistički video u kojem se animirani Harp Explosion logo vrti u loopu.

“Pjesmu smo izvorno izvodili u bendu Thee Knuckleheads koji je u raznim postavama djelovao od 2001. do 2009. Originalno je snimljena 2005. na Thee Knuckleheads albumu „Yes to All”. Za razliku od ostalih pjesama iz tog perioda “Streets” je instrumental koji smo uvijek svirali na kraju koncerta kao session temu koja može trajati ovisno o našem raspoloženju i inspiraciji. Iz tog razloga je ova stvar uvijek prolazila odlično kod fanova benda. Prije koju godinu sam ju ubacio u Harp Explosion repertoar i svirao također kao jam session temu u malo drugačijem i dužem aranžmanu. Pred kraj prošle godine sam ju odlučio i snimiti kao posvetu tom našem neprežaljenom bendu Thee Knuckleheads”, izjavio je Igor Djeke.

Potom je dodao: “Izazov mi je bio snimiti instrumental od 10 minuta samo sa ritmom i usnom harmonikom i uhvatiti taj jam trenutak i slobodu izražavanja. Na kraju sam jako zadovoljan rezultatom jer je sve sjelo na svoje mjesto kako sam i očekivao. Shpira iz Novog Sada je tu uletio kao gost sa bas gitarom i digao pjesmu na još višu razinu. Osim basa Shpira je tu rekonstruirao i originalni ritam kakav je bio u izvornoj pjesmi. Sa Shpirom surađujem unazad nekoliko godina pa sam tako gostovao na njegovom novom DeadRail projektu u pjesmi „Ghost” koja je isto premijerno objavljena prije dva tjedna.”

Vinkovački usnohramonikaš priprema još nekoliko gostovanja, a sljedeće koje će ubrzo izaći je vezano za projekt “Stražarni lopov” i “Dobri ljudi” gdje s bivšim članovima Majki gostujem u pjesmi „Trideset i osmi stanovnik Segovine”.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X