Jack White poziva velike diskografe Sony, Universal i Warner da izgrade vlastite tvornice vinilnih ploča

‘Sada je 2022. i vinil više nije samo modni trend’, poručuje Jack White koji kaže da čekanje na isporuku novih vinila naginje duljini ljudske trudnoće.

Jack White poziva ‘veliku braću’ u akciju

Jack White objavio je otvoreno pismo i video apel velikim izdavačkim kućama kako bi izgradili vlastite pogone za proizvodnju vinilnih ploča.

“Barem jednom tjedno, bez greške, netko će me kontaktirati tražeći da im pomognem u ubrzanju proizvodnje vinilnih ploča”, piše White na početku svog pisma. “To je prirodna pomisao… znajući da posjedujem pogon za prešanje i da imam vlastitu izdavačku kuću, “ako netko može pomoći, to je ovaj tip!”

Kao osnivač Third Man Recordsa, White je postao jedan od vodećih zagovornika i proizvođača vinilnih ploča. Tijekom godina, nekoliko velikih umjetnika — uključujući JAY-Z-a i Davea Chappellea — udružilo se s Third Manom ​​kako bi objavili svoja izdanja na vinilu.

No, kako White nastavlja objašnjavati u svom pismu, nedavni problemi u lancu opskrbe i uska grla u proizvodnji doveli su do vremena zaokreta “koje trenutno naginje duljini ljudske trudnoće”. “U svijetu koji je toliko ovisan o tome da bude u trenutku i da je točno tempiran (singl, album, turneja itd.),” napominje, “ovi vremenski rokovi su ubojice zamaha, duše, umjetničkog izraza i daleko prečesto, sredstva za život.”

White nastavlja ulagati u svoj Third Man Records s novim pločama i više zaposlenika. Međutim, dodaje, “veliki problemi koje sada vidimo zahtijevaju velika rješenja.”

“U tom duhu obraćam se našoj kolegijalnoj velikoj braći u svijetu glazbe, Sonyju, Universalu i Warneru, i uljudno ih preklinjem da pomognu ublažiti ovaj nesretni zaostatak i počnu izdvajati resurse za izgradnju proizvodnih pogona.”

Govoreći o svojoj detroitskoj tvornici vinila, White kaže: „Sada je 2022. i vinil više nije modni trend. Vinilne ploče su eksplodirale u posljednjem desetljeću, a potražnja za njima je nevjerojatno velika. Mali punk bend ne može dobiti svoju ploču osam do deset mjeseci.”

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X