Hartera Festival traži maštovite strip crtače

Hartera festival otvorio je natječaj naziva Vivi Rinocerus.

Zadatak natječaja je kreirati  četiri lika opisana u kratkoj pričici, odnosno stripu čiji je autor Damir Martinović-Mrle.

Kako se navodi u natječaju, tehnika rada nije zadana, bitno je da se stvori maštoviti svijet iz Mrletove priče i da se iz natječajnog rada mogu izdvojiti glavni likovi. Rad može biti u formi stripa/storyboarda/serije ilustracija na način da autor kreira najmanje dvije situacije koje su čitljive iz tekstualnog predloška.

Također, radovi se osim na situacije iz tekstualnog predloška mogu fokusirati na vizualizaciju lika unutar nastambi u samoj Harteri, u kojoj likovi iz priče žive. Opisane nastambe biti će fizički realizirane uoči samog festivala Hartera7. Na taj su način zamišljeni likovi prvi stanovnici buduće Hartere.

Likovi koje treba kreirati:

VIVI RINOCERUS – djevojka plavog jezika i crne kratke kose. Nosi uske crne hlače, crnu majicu sa V izrezom, crne čizme do koljena i odlično barata lukom i strijelom. Njene strijele imaju imaju barutno punjenje koje se aktivira na određenoj daljini, pa im na taj način produljuje put. Ona izvodi cirkuske točke tako da jaše ili stoji na nosorogu Seneki i streličari. Inače je Parižanka koja se bavila istraživanjima na polju atomske fizike. Jednom davno našla se u afričkom plemenu TRTNTR da bi istražila tajni rudnik srebra u kojem su vršeni pokusi ozračivanja srebra. Sadržaj eksperimenta izlio se u rijeku iz koje je nizvodno pilo krdo nosoroga. Kad su nosorozi popili ozračenu srebrnu vodu, potamnili su i njihova je koža od tog trenutka sjajila plavičasto.

SENEKA – nosorog. Kopači srebra su, da bi zataškali eksperiment, odlučili pobiti nosoroge. Da bi ostavili dojam lovaca na bjelokost, nosorozima su rezali rogove. Jedino preživjelo mladunče nosoroga odrezanog roga pronašlo je pleme Trtntr jer je obasjan mjesečevom svjetlošću sjajio u mraku. Pleme mu je dalo ime Seneka, što znači plava svjetlost. Na mjesto odrezanog roga montirali su mu filigranski rog s ukrasnim plavim dragim kamenom. Pomoću roga i on se spaja na konzolu Radio Isus.

ZUM SUDAR – vozač mađarskog autobusa. Plavokos, gustih brkova (nordijski tip). Nosi sako, hlače od jelenje kože, kaubojske čizme i glupe košulje s prevelikom kragnom. Jednom prilikom vozio je mađarske turiste na afrički safari. Tamo je upoznao Viv i nesretnog Seneku. Vozeći turiste natrag u Peštu, Viv i Seneku ostavio je u Rijeci. Nakon nekog vremena ostavio je posao šofera i osnovao mali cirkus. Od Mađara je otkupio stari autobus IKARUS. Prilikom jedne od proba za jednu od cirkuskih točki stavio je na noge dva mlazna motora, pretjerao s punjenjem pa su ga motori odnijeli previsoko, skroz do vijadukta iznad Hartere. Tako je probio zvučni zid, ali i izazvao veliki sudar. Srušio se ispod vijadukta i jedva preživio.

GAMBO – mali ružni pas velike snage i upornosti. Kad se Zum Sudar srušio ispod vijadukta, Gambo ga je pronašao i spasio. Oko vrata nosi debeli remen u cirkuskim bojama.

Mjesto radnje je naravno Rijeka, Hrvatska, Mali CIRKUS privremeno stacioniran u HARTERI, bivšoj tvornici papira.

Radovi se šalju u PDF formatu na mail adresu [email protected] sa subjectom “za natječaj Vivi Rinocerus”, dodatne informacije potražite na istoj mail adresi.

Najbolji rad biti će nagrađen novčanom nagradom od 5000 kuna. Likovi iz odabranog najboljeg rada poslužiti će kao podloga za ovogodišnju promotivnu kampanju Hartera festivala. Natječaj je otvoren od 15. travnja do 15. svibnja.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X