HBO potvrdio skupi projekt: DC-ijevi ‘Watchmeni’ stižu kao TV serija 2019. godine

HBO je u petak, 17. kolovoza, putem Twittera potvrdio vijest o tomu da se DC-ijev Univerzum širi i na njihovu platformu.

  • 9
    Shares
‘Watchmen’, isječak filmskog postera za istoimeni film Zacka Snydera iz 2009. godine (izvor: screenshot Instagram)

Potvrđeno je i da je kreator serije Damon Lindelof poznat i kao tvorac hvaljene serije “Lost” i HBO-ove “The Leftovers” koja je upravo prošle godine došla svome kraju.

Što se glumačke ekipe tiče, za sada su najavljeni Don Johnson, Regina King i Jeremy Irons. Vijesti o uzbudljivom novom HBO-ovom projektu, za kojega ne sumnjamo da će se u skupoj produkciji potrošiti sasvim lijepa svotica, je objavljena uz video s Watchmen motivima i natpisom “Nothing never ends”, odnosno “Nikada ništa ne završava”.
Tvorac Damon Lindelof novi HBO-ov projekt opisuje kao “remiksiranu verziju originalne priče koja je smještena u svijet sadašnjice.”

U podužem postu na Instagramu Lindelof je objasnio: “Nemamo nikakve namjere adaptirati ono što su inicijalno učinili gospodin Moore i gospodin Gibbons (originalni tvorci DC-ijevih “Watchmena”). Za nas su njihova izdanja svetinja i ona na ni koji način neće biti oponašana, reproducirana ili ponovno obrađena. Ali će biti remiksirana. Gibbonsonovih i Mooreovih dvanaest izdanja “Watchmena” za nas su nešto poput Starog zavjeta. Kada je napisan Novi zavjet on nije prebrisao ono što je bilo prije. Postanak. Edenski vrt. Abraham i Izak. Poplava. Sve je i dalje bilo tu. Tako će biti i s novim Watchmenima.”

Day 140.

Objavu dijeli Damon (@damonlindelof)

Inače, originalno stripovsko izdanje kreirali su, tijekom 80-ih, pisac Alan Moore i umjetnik Dave Gibbons, zajedno sa koloristom Johnom Higginsom. U 12 stripovskih izdanja “Watchmena” Moore i Gibbons su portretirali prisutnost novokreiranih superheroja u nešto mračnijem ambijentu svakodnevice, smještene u period od 1940-ih do 60-ih i 70-ih godina prošlog stoljeća.

Podsjećamo, Zach Snyder je 2009. godine režirao hvaljenu filmsku adaptaciju Watchmena po predlošku Mooreove i Gibbonsove limitirane stripovske serije.

  • 9
    Shares

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X