HBO potvrdio skupi projekt: DC-ijevi ‘Watchmeni’ stižu kao TV serija 2019. godine

HBO je u petak, 17. kolovoza, putem Twittera potvrdio vijest o tomu da se DC-ijev Univerzum širi i na njihovu platformu.

‘Watchmen’, isječak filmskog postera za istoimeni film Zacka Snydera iz 2009. godine (izvor: screenshot Instagram)

Potvrđeno je i da je kreator serije Damon Lindelof poznat i kao tvorac hvaljene serije “Lost” i HBO-ove “The Leftovers” koja je upravo prošle godine došla svome kraju.

Što se glumačke ekipe tiče, za sada su najavljeni Don Johnson, Regina King i Jeremy Irons. Vijesti o uzbudljivom novom HBO-ovom projektu, za kojega ne sumnjamo da će se u skupoj produkciji potrošiti sasvim lijepa svotica, je objavljena uz video s Watchmen motivima i natpisom “Nothing never ends”, odnosno “Nikada ništa ne završava”.
Tvorac Damon Lindelof novi HBO-ov projekt opisuje kao “remiksiranu verziju originalne priče koja je smještena u svijet sadašnjice.”

U podužem postu na Instagramu Lindelof je objasnio: “Nemamo nikakve namjere adaptirati ono što su inicijalno učinili gospodin Moore i gospodin Gibbons (originalni tvorci DC-ijevih “Watchmena”). Za nas su njihova izdanja svetinja i ona na ni koji način neće biti oponašana, reproducirana ili ponovno obrađena. Ali će biti remiksirana. Gibbonsonovih i Mooreovih dvanaest izdanja “Watchmena” za nas su nešto poput Starog zavjeta. Kada je napisan Novi zavjet on nije prebrisao ono što je bilo prije. Postanak. Edenski vrt. Abraham i Izak. Poplava. Sve je i dalje bilo tu. Tako će biti i s novim Watchmenima.”

Day 140.

Objavu dijeli Damon (@damonlindelof)

Inače, originalno stripovsko izdanje kreirali su, tijekom 80-ih, pisac Alan Moore i umjetnik Dave Gibbons, zajedno sa koloristom Johnom Higginsom. U 12 stripovskih izdanja “Watchmena” Moore i Gibbons su portretirali prisutnost novokreiranih superheroja u nešto mračnijem ambijentu svakodnevice, smještene u period od 1940-ih do 60-ih i 70-ih godina prošlog stoljeća.

Podsjećamo, Zach Snyder je 2009. godine režirao hvaljenu filmsku adaptaciju Watchmena po predlošku Mooreove i Gibbonsove limitirane stripovske serije.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X