HDS ZAMP se odriče naknade za korištenje glazbe u online nastavi

Hrvatsko društvo skladatelja odriče se prava na naknadu i odobrava za svo vrijeme trajanja mjera donesenih zbog epidemije COVID-19 besplatno korištenje glazbenih djela u okviru i u svrhu održavanja online nastave. Odobrenje se odnosi i na sve oblike korištenja koji nisu obuhvaćeni zakonskim iznimkama za korištenje u sklopu redovne nastave, a koja je HDS ovlašten regulirati.

HDS ZAMP

Dopis HDS ZAMP-a prenosimo u cijelosti:

“Naime, posljednjih dana HDS ZAMP je zaprimio brojne upite ravnatelja, učitelja i profesora iz raznih dijelova zemlje koji se trude omogućiti kvalitetnu online-nastavu svojim učenicima, ali su zabrinuti vezano uz pitanje autorskih prava i legalnog korištenja autorskih djela tijekom nastave. Vjerujući da ima još profesora koji ovih dana nisu sigurni kako postupati, HDS je donio odluku koja će svima olakšati postupanje u ovoj uistinu nesvakidašnjoj situaciji.

Glavni direktor HDS ZAMP-a, Nenad Marčec, tim je povodom istaknuo: „HDS je ovu odluku donio s ciljem da doprinese omogućavanju što kvalitetnije on-line nastave te olakša svim profesorima koji se ovih dana iznimno trude pronaći nove i zanimljive načine obrazovanja u situaciji koja za sve nas, pa i za djecu, predstavlja određeni stres. Glazba u tome svakako može pomoći. Zamolili smo odmah i Ministarstvo znanosti i obrazovanja da o ovoj našoj odluci informira i ravnatelje svih osnovnih i srednjih škola“.

O odluci je informirano i Ministarstvo znanosti i obrazovanja koje je u svojem odgovoru istaknulo: “Ova situacija zahtjeva od svih nas prilagodbu i brzu reakciju kako bismo djeci osigurali kontinuitet i obrazovanje kakvo zaslužuju unatoč ovim izazovnim vremenima. Zaista ulažemo izniman trud da prevladamo sve izazove s kojima se susretnemo i zaista nam je drago da ste dali doprinos našem cilju. Želimo da učenicima bude isporučen odgovarajući sadržaj i kontinuirano radimo na njegovom unapređenju”.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK - 0.13 € 5.00 HRK - 0.66 € 10.00 HRK - 1.33 € 20.00 HRK - 2.65 € 50.00 HRK - 6.64 € 100.00 HRK - 13.32 € 200.00 HRK - 26.54 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X