Otvoren kanal Hrvatske diskografske udruge na Deezeru i kažu: sva domaća glazba na dlanu

Hrvatska diskografska udruga (HDU) provodi još jednu aktivnost prilagođenu digitalnom dobu i pokreće vlastiti kanal na streaming servisu Deezer. Uz niz odabranih playlista donosi i detaljan popis aktualnih domaćih albuma. Projekt nastaje u cilju populariziranja slušanja domaće glazbe na legalnom streaming servisu u Hrvatskoj.

Otvoren kanal Hrvatske diskografske udruge na Deezeru

HDU u službenoj izjavi tvrdi: “Iako smo suočeni sa zdravstvenom i ekonomskom krizom uzrokovanom virusom COVID-19 naši diskografi i dalje vjerno ulažu u nove snimke i albume domaćih autora izvođača. U cilju podrške domaćoj glazbenoj industriji, ali i iz stalnog nastojanja praćenja svjetskih trendova, Hrvatska diskografska udruga (HDU) odlučila je otvoriti službeni profil udruge na glazbenom streaming servisu – Deezeru. Ovaj je kanal zamišljen kao početna točka za sve zaljubljenike u glazbu, uz niz predloženih playlista, ali i detaljnu kolekciju radova koje objavljuju i promoviraju domaće diskografske kuće na temelju kojih se slušatelji pozivaju na vlastito istraživanje bogatog svijeta domaće glazbe. Servis za slušanje glazbe u ovom je kontekstu prepoznat kao sredstvo najjednostavnijeg i najposrednijeg pristupa pjesmama i albumima omiljenih izvođača, dostupan 24 sata dnevno.”

O playlistama kažu sljedeće: “Na streaming servisima poput Deezera na kojem se sada nalazi i profil Hrvatske diskografske udruge, korisnici imaju mogućnost stvarati vlastitu biblioteku omiljenih pjesama i albuma, otkrivati glazbu najrazličitijih žanrova, stvarati vlastite playliste ili preslušavati najpopularnije playliste koje odabiru prema vlastitim glazbenim afinitetima. Nadalje, budući da je u ovom trenutku velikom broju audiofila otežan fizički pristup najnovijim izdanjima, Hrvatska diskografska udruga odlučila se na projekt u kojem okuplja sva recentna glazbena izdanja na jedno mjesto – kako bi znatiželjnom zaljubljeniku u glazbu bila uvijek nadomak ruke. Hrvatska diskografska udruga ovaj će popis redovno ažurirati albumima svih žanrova.

Nakon Apela Ravno do dna i pokretanja Gerila Radio playlisti novih izdanja kao i žanrovski određenih playlisti, i HDU preuizma gotovo identičan model što se vidi iz sljedećeg:

Deezer kanal Hrvatske diskografske udruge sadržavat će niz playlista prilagođenih ukusu modernog slušatelja, a playliste će biti podijeljene u tri skupine:

1. nova glazba i glazba prema godištu, bez obzira na žanr kojemu pripadaju
2. žanrovski određene playliste
3. playliste koje se temelje na raspoloženju

Playliste s novom glazbom ažurirat će se jednom tjedno na temelju atraktivnosti novobjavljenih pjesama. Playlista nove glazbe osvježavat će se petkom, a playlista radijske rotacije ponedjeljkom. Žanrovske playliste osvježavat će se s izlascima novih izdanja, a playliste raspoloženja bit će ažurirane ovisno o danu u tjednu kada će se svaka od njih objavljivati.

Profil Hrvatske diskografske udruge možete posjetiti ovdje gdje vas trenutno očekuju četiri playliste – novo i HRtop 40, pop i uvijek dobre.

Playliste Gerila Radija nisu uvrštene, jer nas, hvala na pitanju, nisu ni kontaktirali oko toga, a bome ni spomenuli. No svejedeno pozdravljamo ideju HDU-a odakle god ona došla.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X