Otvoren kanal Hrvatske diskografske udruge na Deezeru i kažu: sva domaća glazba na dlanu

Hrvatska diskografska udruga (HDU) provodi još jednu aktivnost prilagođenu digitalnom dobu i pokreće vlastiti kanal na streaming servisu Deezer. Uz niz odabranih playlista donosi i detaljan popis aktualnih domaćih albuma. Projekt nastaje u cilju populariziranja slušanja domaće glazbe na legalnom streaming servisu u Hrvatskoj.

Otvoren kanal Hrvatske diskografske udruge na Deezeru

HDU u službenoj izjavi tvrdi: “Iako smo suočeni sa zdravstvenom i ekonomskom krizom uzrokovanom virusom COVID-19 naši diskografi i dalje vjerno ulažu u nove snimke i albume domaćih autora izvođača. U cilju podrške domaćoj glazbenoj industriji, ali i iz stalnog nastojanja praćenja svjetskih trendova, Hrvatska diskografska udruga (HDU) odlučila je otvoriti službeni profil udruge na glazbenom streaming servisu – Deezeru. Ovaj je kanal zamišljen kao početna točka za sve zaljubljenike u glazbu, uz niz predloženih playlista, ali i detaljnu kolekciju radova koje objavljuju i promoviraju domaće diskografske kuće na temelju kojih se slušatelji pozivaju na vlastito istraživanje bogatog svijeta domaće glazbe. Servis za slušanje glazbe u ovom je kontekstu prepoznat kao sredstvo najjednostavnijeg i najposrednijeg pristupa pjesmama i albumima omiljenih izvođača, dostupan 24 sata dnevno.”

O playlistama kažu sljedeće: “Na streaming servisima poput Deezera na kojem se sada nalazi i profil Hrvatske diskografske udruge, korisnici imaju mogućnost stvarati vlastitu biblioteku omiljenih pjesama i albuma, otkrivati glazbu najrazličitijih žanrova, stvarati vlastite playliste ili preslušavati najpopularnije playliste koje odabiru prema vlastitim glazbenim afinitetima. Nadalje, budući da je u ovom trenutku velikom broju audiofila otežan fizički pristup najnovijim izdanjima, Hrvatska diskografska udruga odlučila se na projekt u kojem okuplja sva recentna glazbena izdanja na jedno mjesto – kako bi znatiželjnom zaljubljeniku u glazbu bila uvijek nadomak ruke. Hrvatska diskografska udruga ovaj će popis redovno ažurirati albumima svih žanrova.

Nakon Apela Ravno do dna i pokretanja Gerila Radio playlisti novih izdanja kao i žanrovski određenih playlisti, i HDU preuizma gotovo identičan model što se vidi iz sljedećeg:

Deezer kanal Hrvatske diskografske udruge sadržavat će niz playlista prilagođenih ukusu modernog slušatelja, a playliste će biti podijeljene u tri skupine:

1. nova glazba i glazba prema godištu, bez obzira na žanr kojemu pripadaju
2. žanrovski određene playliste
3. playliste koje se temelje na raspoloženju

Playliste s novom glazbom ažurirat će se jednom tjedno na temelju atraktivnosti novobjavljenih pjesama. Playlista nove glazbe osvježavat će se petkom, a playlista radijske rotacije ponedjeljkom. Žanrovske playliste osvježavat će se s izlascima novih izdanja, a playliste raspoloženja bit će ažurirane ovisno o danu u tjednu kada će se svaka od njih objavljivati.

Profil Hrvatske diskografske udruge možete posjetiti ovdje gdje vas trenutno očekuju četiri playliste – novo i HRtop 40, pop i uvijek dobre.

Playliste Gerila Radija nisu uvrštene, jer nas, hvala na pitanju, nisu ni kontaktirali oko toga, a bome ni spomenuli. No svejedeno pozdravljamo ideju HDU-a odakle god ona došla.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X