‘Hinkemann’ ZKM-a na 21. Jugoslavenskom kazališnom festivalu u Užicu dobio najvišu ocjenu publike

Predstava ‘Hinkemann’ Zagrebačkog kazališta mladih a na 21. Jugoslavenskom kazališnom festivalu ‘Bez prijevoda’ ocjenom 4.86 osvojila publiku.

'Hinkemann'
‘Hinkemann’

Predstava „Hinkemann“ nastala po drami Ernsta Tollera, u režiji Igora Vuka Torbice, gostovala je u petak 11. studenoga na 21. Jugoslavenskom kazališnom festivalu „Bez prijevoda“ u Narodnom pozorištu Užice.

Predstava je dobila veliki aplauz, stajaće ovacije i izazvala veliki interes publike i kritike, te do sada na Festivalu najvišu ocjenu publike 4.86 od mogućih 5.
Festival je započeo 7. i traje do 14. studenoga, a pod ovogodišnjim motom/sloganom „Ovo je vrijeme iskočilo iz zgloba“ bit će izvedene predstave iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske. Izbornik festivala je Bojan Munjin.

Predstava Hinkemann hit je predstava ZKM-a i do sada je gostovala u svim državama u okruženju. Ovjenčana je i ove godine Nagradom za najuspješniju predstavu u cjelini na 43. međunarodnom festivalu alternativnog i novog teatra INFANT u Novom Sadu, a nakon Košica u Slovačkoj, gostovala je na 31. Gavelinim večerima gdje je dobila nagradu za najbolju predstavu cjelini, dok su nagrade dobili i Igor Vuk Torbica te Ozren Grabarić.

Nominirana je u tri kategorije za dodjelu ovogodišnjih Nagrada hrvatskog glumišta i to: kao najbolja predstava u cjelini, Igor Vuk Torbica za najbolje redateljsko dramsko ostvarenje te Rakan Rushaidat za najbolju glavnu mušku ulogu.

U predstavi glume: Rakan Rushaidat, Mia Biondić, Frano Mašković, Doris Šarić Kukuljica, Dado Ćosić, Petar Leventić, Jasmin Telalović, Vedran Živolić, Marica Vidušić, Milica Manojlović, Nađa Perišić Radović, Milivoj Beader i kao gost Ozren Grabarić.

Premijera je bila u Zagrebačkom kazalištu mladih 7. studenoga 2015. godine.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X