Hladno pivo na Zagreb Beer Festu – Kako originalno!

Vjerovali ili ne, dogodilo se po prvi put otkad postoji Festival.

Hladno pivo na Zagreb Beer Festu 2022. (Foto: Nando Holjevac)

„Hladno pivo na Zagreb Beer Festu – kako originalno!“ – izjavio je nitko drugi već Mile Kekin u svom ironičnom stilu sinoć na velikoj pozornici na Tuđmancu. Dogodilo se i to u petogodišnjoj povijesti održavanja ovog višednevnog pivsko-glazbenog događaja u glavnom gradu.

Nastup je ujedno bio i prvo zagrebačko ukazanje Hladnog piva od početka pandemije. Naime, dvaput su bili zakazivani koncerti prošle godine, ali se do realizacije tada, nažalost, nije došlo.

„Dvije godine i osam mjeseci! Znati li vi koliko je to puno, posebno kad se ne možeš baviti zanimanjem koje voliš? Puno je lakše kad radiš ono što ne voliš“, komentirao je Kekin prije nego li je najavio i premijerno koncertno izvođenje pjesme „Carpe Diem“, koja će ostati upamćena kao jedna od najčudnijih suradnji koju je ovaj bend ostvario u karijeri – onom sa Sanjom Doležal. Dotična pjesma objavljena je prije skoro točno godinu dana u jeku, općenito gledano, niza čudnih kolaboracija koja je na trenutak spojila hrvatske rokere i estradu, jer nije Hladno pivo bilo usamljeni slučaj.

Hladno pivo na Zagreb Beer Festu 2022. (Foto: Nando Holjevac)

Na pozornici im se nije pridružila Sanja Doležal, a možda je i trebala, čisto da razbije pomalo nespretan prvi dio koncerta u kojem je Pivo bilo pomalo klimavo, da ne kažem mlako, a mlako pivo nikad nije dobra opcija. Kao da dvije godine i osam mjeseci pivo nije bilo u frižideru na ‘radnoj temperaturi’, već je malo odstajalo na sobnoj.

Zagreb Beer Festival kao da je bila prva točka do postizanja te radne temperature. Znalo je biti malo nespretno i s razilaženjima, nekad je neke članove benda iznenadio neki kraj pjesme, kao što je i bend pomalo izbjegavao pretpandendmijske koncertne adute i servirao one manje udarne. To ne bi bilo ništa čudno da je u pitanju bio regularni solo gig pred obožavateljima benda. No festivalska priča otvorenog karaktera gdje pored fanova Piva ima i fanova piva zahtijevala je više-manje standardnu best of listu. Po mogućnosti od početka. No to je došlo u drugom dijelu kad je, da parafraziram stih jedne poznatije; „Hladno pivo prestalo servirati malo pivo kakvo voli Josipović Ivo“.

Kao da je i Kekinu i ekipi trebalo vremena da premoste rupu od dvije godine i osam mjeseci. A možda su samo bili uviđavni za sve one koji su stajali u stometarskom redu pred ulazom u festivalski prostor, pa da se otvore sve pipe – kako one na pozornici, tako i one na šankovima. Time je Hladno pivo zakoračilo u koncertnu proslavu 35 godina postojanja, što je složit ćemo se, respektabilna brojka adrenalinski zahtjevnog radnog staža.

Prazna lepinja na Zagreb Beer Festu 2022. (Foto: Nando Holjevac)

Prije Hladnog piva nastupio je bend Prazna Lepinja koji se nedavno ponovno okupio nakon sedam godina stagnacije. To što je ovaj Jeboton bend nastupio prije Hladnog piva može se objasniti činjenicom od tri rasprodana koncerta u KSET-u zimus, što je pokazalo da je reaktivacija imala smisla obzirom na kultni status koji je u međuvremenu narastao do razmjera popularnosti koju bend nije imao prije razilaženja njegovih članova.

No jedno su klupski nastupi, a drugo oni na velikoj pozornici. Uglavnom, Prazna Lepinja mi se doimala malo praznom. Trebalo je to biti čvršće u izvedbi i svakako držim da je upravo zbog toga u tom slotu možda trebala nastupiti Je Veux kao daleko solidniji izvođač, a koja je nastupala pred daleko manje ljudi u 18 sati jučerašnjeg, temperaturno gledano, vrućeg dana i čiji nastup je autor ovih redaka propustio.

Danas i sutra Zagreb Beer Fest s nastupima očekivano počinje još ranije. Danas ga u 16:00 sati koncertno otvara Ljetno kino, a potom će pozornicu na Tuđmancu preuzeti Podočnjaci, M.O.R.T. i Vojko V.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Izvješće

Idi na Vrh
X