Šajzerbiterlemon objavio drugi album ‘Na dugačkim poljima’

Beogradski bend Šajzerbiterlemon predstavlja svoj drugi studijski album ‘Na dugačkim poljima’, koji objavljuju nezavisni izdavači Geenger Records i Pop Depresija.

Šajzerbiterlemon ‘Na dugačkim poljima’

Album je dostupan na svim digitalnim platformama i Bandcampu, a ploča će biti objavljena ove jeseni. Video za drugi singl „Zavrti me” u režiji Stefana Veličkovića objavljen je prije nekoliko dana, a prvi singl „Strepnja” album je najavio u prosincu prošle godine.

Koncertna promocija albuma zakazana je za 26. svibanj u Zagrebu u Klubu Dva Osam i 2. lipanj u Beogradu u Drugstoreu.

„Spremali smo album više od tri godine, preživeo je sve moguće prepreke i sada, konačno, sa ponosom i zadovoljstvom možemo da kažemo da je tu. Osam pesama i nešto preko 24 minuta u koje smo pokušali da spakujemo mnoštvo senzibiliteta, sa ciljem da napravimo veliki korak napred u odnosu na sve do sad,” kaže Jovan Sibinović, pjevač grupe, uz komentar da bi idealno bilo da se album sluša „od početka do kraja”.

„Na dugačkim poljima” sniman je u Down There Studiju na Novom Beogradu tijekom 2021. i 2022. godine, u produkciji Uroša Milkića i Andreja Mladenovića. Glazbu i aranžmane potpisuje kompletan bend zajedno sa producentima, a tekstove je pisao pjevač i gitarista benda Jovan Sibinović. Autica impresivnog omota je Katarina Stanojlović.

Šajzerbiterlemon (Foto: Ana Žeželj)

Šajzerbiterlemon trenutno čine Ana Đurović (bubnjevi), Jovan Sibinović (gitara, vokal), Konstantin Janković (bas, prateći vokal) i Đorđe Dabić (gitara). Prije albuma „Na dugačkim poljima” grupa je objavila EP (samostalno izdanje, 2017) i debi „Iza naših zidova” (Geenger Records, 2019). Učestvovali su na Hali Gali kompilaciji (2019) s pjesmom „Sve senke”.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK - 0.13 € 5.00 HRK - 0.66 € 10.00 HRK - 1.33 € 20.00 HRK - 2.65 € 50.00 HRK - 6.64 € 100.00 HRK - 13.32 € 200.00 HRK - 26.54 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X