Holivudski producenti žele novi ‘Scarface’

Možete li zamisliti ikoga drugog osim Ala Pacina u ulozi Tonyja Montane? Vjerojatno niste mogli ni zamisliti filmskom Conana, a da to nije Arnold Schwarzenegger. Tko je gledao remake grdno se pokajao. Hollywood takve finese izgleda ne zanima, važno je vrtjeti neke stvari iznova i iznova, sve dok donose zaradu.

'Scarface'

Kako navodi holivudski blog Deadline, producent Martin Bergman koji je radio i na originalnom „Licu s ožiljkom“ susreo se sa scenaristima kako bi skrojili novu priču. Novi film ne bi trebao biti ni nastavak, ni remake, već potpuno nova gangsterska priča o kubanskim imigrantima. Očigledno je da se javila potreba za istim sadržajem unatoč lavini negativnih reakcija na glasine da se kreće s novim „Scarfaceom“.

Prije nego je Al Pacino utjelovio jednog od najupečatljivijih filmskih gangstera 1983. godine, glumac Howard Hawks tumačio je davne 1932. godine talijanskog kriminalca Tonyja Montanu u istoimenom filmu. U filmu Briana De Palme, Pacino glumi kubanskog imigranta u Miamiju koji pokušava ostvariti američki san na svoj način.

Film je postigao kultni status, a nedavno je objavljen i na Blu-rayu. Prodaja je nakon skoro trideset godina bila i više nego obećavajuća, stoga se apetiti za još jednim Tonyjem Montanom u Hollywoodu čine opravdanim, izgleda bez obzira na kvalitativni ishod.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X