HomoIZBORI 2013: Tko će biti Homofob, a tko Homofrend godine?

Zagreb Pride i ove godine organizira akciju biranja homofoba godine. Podržavamo njihovu inicijativu i prenosimo njihovu poruku u cjelosti, kao i linkove na koje se može glasati.

Homo-izbori 2013

Ovogodišnji Homoizbori prolaze u znaku bujice homofobije koja je poplavila čitavu Hrvatsku.  Sve je počelo na Kaptolu i pozivima na oluju koja će otpuhati sve što koristi slobodnu volju i razum. Njihova zapovijed pretvorila se potom u političku akciju koju su pokrenule razne ognjištarske udruge i strančice dijeleći hrvatske građane na domaće i goste, obitelji i pedere, vrijedne i bezvrijedne, ispravne i neispravne, normalne i bolesne. Ne bi li sve to dobilo ljudski lik potrebno je  bilo pozvati i estradne, političke, sportske zvijezde i zvjezdice, okružiti se obiteljskim nasilnicima i rastavljenim demokršćanima da bi propovijed o obiteljskim vrijednostima i zaštiti braka dobila pravi smisao. Specijalni tim mazohista/kinja za vas je zagrabio s dna kace, a na vama je da izaberete najgore među najgorima. Prisjetimo se, dosadašnji Homofobi godine, Marijana Petir i Željko Kerum, su nakon osvajanja ove laskave titule napustili svoja radna mjesta, stoga pametno birajte.

S druge strane, oglasio se i dobar broj osoba iz svih društvenih sfera i pozvao na podršku naše borbe za ravnopravnost. Oni sigurno nisu pristali potpisati inicijativu protiv svojih susjeda, prijatelja, kolega, protiv članova svoje obitelji.  Njih je svakako više od ovih pet koje ove godine nominiramo, no povijest će pokazati tko je sve bio na pravoj strani.
Na vama je da pročitate, razmislite i date svoj glas onima za koje smatrate da ga najviše zaslužuju. Kada je riječ o nominiranima, nema sumnje da svatko od navedenih zaslužuje pobjedu, no okrutna natjecateljska logika nalaže da to može ipak biti samo jedna osoba.
Proglašenje pobjednika/ce u kategorijama Homofrend i Homofob godine, kao i imenovanje LGBTIQ osobe godine, održat će se na Zrinjevcu 15. lipnja, nakon dvanaeste Povorke ponosa LGBTIQ osoba i obitelji Zagreb Pride 2013., koja se odvija pod sloganom „Ovo je zemlja za sve nas“.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X