Hoodooleen predstavio novi singl ‘What does the S stand for’

Za pjesmu Hoodooleen kaže da je o američkom predsjedniku Harry S. Trumanu ili barem o onom S. u njegovom imenu.

Hoodooleen (Foto: Mladen Cukor)

„Neko vrijeme sam bio jako zainteresiran za Američku povijest, čitao svašta i počeo nailaziti na neke jako interesantne podatke, a mene to uvijek inspirira da nešto napišem. Originalna ideja je bila napraviti konceptualni album o Američkim predsjednicima među kojima je i Harry S. Truman. Truman je poprilično interesantna osoba, predsjedavao je u još interesantnijem vremenu, ali činjenica da je njegovo srednje ime samo slovo S me potaklo da napišem pjesmu. I onda sam promislio što ne bi bilo fora napraviti pjesmu u kojoj svaka riječ počinje na S i eto, tako je nastala What does the S stand for. A ako ste očekivali da će pjesma biti o Trumanovim jajima, doktrini, atomskim bombama ili možda o nuklearnom nosaču koji nosi njegovo ime onda ste se prevarili”, izjavljuje ovim povodom Hoodooleen.

Hoodooleen u novom singlu vokalu i klaviru dodaje novi instrument, bas bubanj, koji pjesmi daje skroz novu dimenziju. Za produkciju pjesme pobrinuo se Filip Vidović iz Matterhorn Music koji je radio i na prijašnjim Hoodooleenovim pjesmama. Za razliku od dosadašnjih spotova koje je radio Splitski umjetnik Toni Mijač, ovog potpisuje sam Hoodooleen.

O tome je glazbenik rekao: „Imao sam želju naslikati cijelu pjesmu, na kraju sam se odlučio za po jedan motiv iz svake strofe jer inače bi nam trebao poprilično veliki zid. Sama potraga za nekim tko bi to naslikao je trajala skoro cijelo ljeto dok se moja mama nije sjetila Marije Krajančić, umjetnice iz Zavalatice na Korčuli koja je to super odradila i to po možda najvrućem danu ovog ljeta. I moram se posebno zahvaliti mami, jer bez nje ne bi ovo realizirao i koja nije odustajala čak kad sam i ja odustao i još je imala volje dizati se rano ujutro da to snimimo. A i moram se Toniju zahvaliti, koji nažalost nije bio u mogućnosti snimati zbog inozemnih obaveza, ali je imao strpljenja odgovarati na sva moja pitanja.”

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK - 0.13 € 5.00 HRK - 0.66 € 10.00 HRK - 1.33 € 20.00 HRK - 2.65 € 50.00 HRK - 6.64 € 100.00 HRK - 13.32 € 200.00 HRK - 26.54 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X