Hoodooleen predstavlja novi singl ‘Many more’

Umjetnik čije autentične i snažne interpretacije uspoređuju s veoma cijenjenim izvođačima – od Nicka Cavea preko Eltona Johna do Olivera i Cohena predstavlja publici svoj novi singl ‘Many more’.

  •  
  •  
Hoodooleen (Foto: promo)

„Pjesma je nastala u vrijeme kad sam otkrio estonskog skladatelja Arva Pärta koji mi je bio pravo otkriće i preko kojeg sam otkrio još nekoliko genijalnih minimalističkih skladatelja koje sada svakodnevno slušam. Mislim da se na samom početku može i osjetit utjecaj Pärta”, rekao nam je Hoodooleen.

Hoodooleen, odnosno Robert James Hudulin, rodio se u Sydneyu u Australiji, a s pet godina se s obitelji preselio na Korčulu, rodni kraj svog oca. Radi kao nastavnik glazbene kulture u srednjoj školi u Petrinji i prof. saksofona u glazbenoj školi u Sisku, a sebe opisuje kao oca, skladatelja, bodula, klavirista, pjevača i uzgajivača maslina. Njegov osebujan autorski izričaj krase uzbudljive interpretacije, a inspiraciju nalazi od naslijeđa bluesa, preko jazza i popa do hrvatske književnosti i folklorne baštine.

Za produkciju pjesme pobrinuo se Filip Vidović iz Matterhorn Music studija dok je za spot zaslužan poznati splitski umjetnik Toni Mijač s kojim Hoodooleen surađuje od samih početaka karijere.

„S Tonijem je svako snimanje avantura. Pošto se rijetko vidimo većinom snimamo dva spota u jednom danu što zna biti jako naporno, a tako je bilo i u slučaju za pjesmu Many more. Ali uz sav napor ogromno je zadovoljstvo raditi s Tonijem”.

Nakon dva vrlo uspješna albuma i sedam godina intenzivnog nastupanja s bendom Rolin Humes, Hoodooleen se odlučio za malo drugačiji pristup glazbi i kako ističe, svemu vezanim uz nju. Jedan od njihovih najuspješnijih projekata je “Živi, Rasti, Cvjetaj”, u kojem su s različitim tradicionalnim i folklornim udrugama počeli oživljavati zapuštene i propale industrijske prostore te raditi radionice i edukacije s ciljem razvoja lokalne zajednice.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

  •  
  •  

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X