Hrvatska bedroom pop senzacija Fran Vasilić po prvi puta zasvirao uživo s bendom

Fran Vasilić jedan je od najperspektivnijih hrvatskih glazbenika nove generacije. Njegov prvi album ‘Retrovizor’ koji je sam snimio i producirao našao se na mnogim regionalnim listama najboljih albuma u 2020. godini, te je bio uvršten na Top 200 alternativnih albuma na međunarodnim Apple iTunes Chartsima. Franov TikTok profil broji blizu milijun pratitelja, a njegove se pjesme slušaju u cijelom svijetu.

Fran Vasilić (Foto: Moonlight Sessions)

Nastup u sklopu Moonlight Sessionsa njegovo je prvo pojavljivanje s bendom u javnosti. Uz svjetlost punog mjeseca i uz pratnju Moonlight Sessions banda izveo je dvije pjesme „Twenty Twenties“ i „Day 39/167“.

“Twenty Twenties je prva pjesma koju sam krenuo pisati, ali i zadnja koju sam završio na “Retrovizoru”. Napisao sam je u čast svojoj baki koja je preminula krajem 2019., a za života me uvijek podupirala u bilo kakvom kreativnom izražavanju. “Day 39/167” sam napisao na 39. dan lockdowna koji sam proveo na Krku s roditeljima. Sve skupa sam ostao 167 dana doma prije nego što sam se mogao vratiti na fakultet u Amsterdam tako da se pjesma bavi temom izoliranosti koja je postala univerzalna tijekom pandemije, ali i obrađuje sve moguće misli koje ti prolaze kroz glavu dok si sam doma i nemaš što raditi.”, rekao je Fran, te dodao: “Ekipa iz Moonlighta mi se javila još prije par mjeseci i ponudili su mi da dođem nastupiti kod njih kad budem u Hrvatskoj na što sam pristao pošto već dugo želim nastupati uživo, ali nemam svoj bend. Na snimanju u Koprivnici svi su bili izuzetno ljubazni i profesionalni, a sam bend je zvučao genijalno! Stvarno mislim da nisam mogao naći bolje pripremljen bend za svoj prvi nastup, a bome ni lokaciju za snimanje.“

Fran je uspio ostvariti ono što se mnogim glazbenicima čini nemoguće (ili teško moguće), a to je više od 70 tisuća slušatelja mjesečno na Spotifyju diljem svijeta i to isključivo svojom kreativnošću, radom, stalnom prisutnošću na društvenim mrežama, bez pomoći plaćenih medijskih kampanja i izdavačkih kuća.

Zanimljivo je da se glazbom počeo baviti tek prije 2 godine, za vrijeme prvog lockdowna, kada je i napisao i snimio prvi album inspiriran osobnim iskustvima i događajima.

U travnju ove godine objavio je singl „A Lovesong for Whoever“, za koji je snimio i lyric video u vlastitoj produkciji uz pomoć obitelji i prijatelja.

Trenutno radi na novim pjesmama i priprema se za nastupe uživo.
Možete ga pratiti ovdje.

Uz očaravajuću večernju atmosferu i svjetlost punog mjeseca, scenografiju su upotpunile i unikatne maske koje je posebno za ovu priliku izradila mlada umjetnica @shy_shellboye, studentica Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci.

„Moonlight Sessions” želi publici pružiti kompletan doživljaj izvedbe uživo, te promovirati glazbeno autorsko stvaralaštvo. Ujedno povećava ponudu online koncerata, a publici nudi vrhunski audio i video doživljaj, te upoznavanje novih glazbenika i izvođača.

Intek Music & Beyond Pines Films kao koproducenti navedenog projekta zalažu se za promoviranje kvalitetnih glazbenika koji se ne pojavljuju često u medijima, te je publika nepravedno zakinuta za njihove vrhunske izvedbe.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X