Hrvatska diskografska udruga i Hrvatsko društvo skladatelja se priključili našem Apelu radijskim postajama

Jest da HDU nigdje u svom Apelu ne spominje Ravno do dna, no bitno je da se ideja proširila, jer je njihov apel na svojim stranicama prenio i HDS. Uostalom, uvjerite se u tekstu ispod.

Apel HDU-a

HDS (Hrvatsko društvo skladatelja) je uz dijeljenje Apela radijskim i televizijskim postajama Hrvatske diskografske udruge (HDU), na svojoj službenoj Facebook stranici napisao: “HDU – Hrvatska diskografska udruga uputila je svim radijskim i televizijskim postajama apel za povećanim emitiranjem domaće glazbe – različitih žanrova. Svako takvo emitiranje ubrzat će oporavak glazbene scene, pa podržimo zajedno domaću glazbu i #slušajmohrvatsko #slušajdomaće #hrvatska #glazba #ostanidoma”.

Objava apela HDU-a na Facebook stranici HDS-a (Izvor: Facebook)

Apel Hrvatske diskografske udruge prenosimo u cijelosti:

“Koronavirus se širi svijetom i kriza ozbiljno pogađa javni, kulturni i društveni život. Glazbeni sektor već je teško pogođen. Važne zdravstvene i sigurnosne mjera nadležnih institucija dovode do mnogobrojnih otkazivanja glazbenih događanja poput koncerata, radionica, konferencija, festivala, glazbene produkcije i još mnogo toga. Ekonomske i socijalne posljedice ovih otkazivanja negativno će utjecati na uspješan glazbeni krajolik u Republici Hrvatskoj koji se sastoji od mnogo malih i srednjih poduzeća i širokog spektra samozaposlenih glazbenika koji bi se mogli suočiti s ozbiljnim prijetnjama njihovom postojanju i opstanku.

Trenutačni razvoj događaja ima znatne negativne posljedice za čitavu glazbenu industriju – prije svega za autore, glazbenike, izdavače, organizatore događanja i sl., ali ništa manje ne utječe ni na distributere i druge pružatelje usluga s kojima je glazbena industrija povezana.

Nadalje, financijski nedostaci koji se sada pojavljuju vodit će nedostatku mogućnosti ulaganja u buduće projekte, a time nastaju i dugoročne negativne posljedice.

Stoga Vas, kao najprirodnije i najdugoročnije partnere glazbenoj industriji, ispred Hrvatske diskografske udruge te brojnih autora i izvođača s kojima surađujemo ljubazno pozivamo da u narednom razdoblju sukladno svojim mogućnostima i programskim smjernicama povećate emitiranje domaće glazbe različitih žanrova.

Ujedno vam skrećemo pozornost i na jedinstvenu priliku da dodatno upoznate hrvatsku glazbu u njenom punom opsegu, bogatstvu i raznolikosti. Odabirom domaće glazbe novac dugoročno ostaje u Hrvatskoj, a učinci ulaganja u takvu glazbu osjetiti će se u cijelom društvu.

Ovim putem skrećemo pozornost i da preko Hrvatske diskografske udruge možete pristupiti bazi snimaka cjelokupne hrvatske diskografije (preko 100 000 snimaka), kao i preuzeti sve nove snimke koje će nastati u budućnosti.

Svako emitiranje na radijskoj ili televizijskoj postaji ubrzati će oporavak domaće glazbene scene.

Podržimo zajedno domaću glazbu, slušajmo hrvatsko!

Za sve eventualne upite slobodno nam se obratite na [email protected]

Unaprijed zahvaljujemo na iskazanoj solidarnosti.”

Mi s Ravno do dna svakako se zahvaljujemo i HDU-u i HDS-u na naporima i tome što su prepoznali veliki problem, ponajviše domaće nezavisne scene i njenih aktera u ovim teškim trenucima kad su svi oni u nemogućnosti uživo nastupati pred publikom.

Također ni najmanje im ne zamjeramo što nas se nisu sjetili spomenuti oko Apela. U to ime im šaljemo topli redakcijski pozdrav uz legendarnu izjavu fiktivnog filmskog lika Ilije Čvorovića: “Ako se sete na Dan bezbednosti, sete se, ako se ne sete, nikom ništa.”

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X