Hrvatska dobila Ured za izvoz glazbe

Tim Ureda za izvoz glazbe Hrvatska čine Dražen Baljak, Mirko Burazer, Davor Drezga, Ante Zvonimir Stamać i Frane Tomašić.

We Move Music Croatia

Od danas je Hrvatska dobila Ured za izvoz glazbe (Music Export Office). Riječ je o dugo očekivanom uredu koji je prisutan u velikom broju zemalja, a koji se bavi distribucijom kvalitetne nacionalne glazbe u druge zemlje, povezivanjem s drugim uredima s istom namjenom te predstavljanjem odabranih najkvalitetnijih izvođača u aktualnoj godini na festivalima i glazbenim prezentacijama.

Ured za izvoz glazbe Hrvatska (We Move Music Croatia) je neprofitna udruga koju su osnovali Hrvatska glazbena unija (HGU), Hrvatska udruga za zaštitu autorskih prava (HUZIP), Hrvatska udruga orkestralnih i komornih glazbenika (HUOKU) i Hrvatska udruga istaknutih glazbenika (HUIG).

Tim Ureda za izvoz glazbe Hrvatska čine Dražen Baljak, Mirko Burazer, Davor Drezga, Ante Zvonimir Stamać i Frane Tomašić.

Ideja ureda je da hrvatske izvođače pozicioniramo globalno. “Fokusirani smo na mlade i nedovoljno zastupljene umjetnike koji izvode originalnu glazbu i posvećeni su radu na svojim međunarodnim karijerama,” kažu iz ureda.
“Cilj nam je pružiti dugo očekivanu podršku glazbenicima na turnejama i nepristrano predstaviti hrvatsku glazbenu scenu glazbenim profesionalcima u inozemstvu,” dodaju. “Surađivat ćemo sa svim dionicima hrvatske glazbene industrije za dobrobit umjetnika i cijele glazbene zajednice. Žanrovski smo neutralni i otvoreni za podršku umjetnicima svih glazbenih žanrova neovisno na kojem jeziku stvarali tekstove za pjesme.”

Ured pruža financijsku potporu za umjetnike koji su odabrani na showcase festivalima te financijski podržavamo umjetnike na turneji. Sudjeluju na glazbenim konferencijama i showcase festivalima u svrhu promicanje hrvatske glazbene scene. Nude informacije i bazu podataka o svim aktivnim članovima hrvatske glazbene scene za domaću i inozemnu profesionalnu publiku (izvođači, klubovi, festivali). Organiziraju radionice za edukaciju umjetnika i profesionalaca o brojnim temama glazbenog poslovanja. Umjetnicima pružaju pravne savjete. Promiču hrvatsku glazbu putem naše web stranice, playlista, društvenih mreža, newslettera i PR aktivnosti. U Hrvatskoj će iduće godine organizirati showcase festival i glazbenu konferenciju.

Na web stranici wemovemusic.hr naći će sve informacije za zainteresirane izvođače.

U sekciji On The Move izdvojeni su aktivni izvođači koji su samostalno u posljednje četiri godine sudjelovali na showcase festivalima, bili na europskoj turneji ili postigli značajniji glazbeni uspjeh u inozemstvu. Poslušajte ih ovdje.

U sekciji Database mogu se vidjeti svi izvođači, klubovi i festivali u Hrvatskoj s kontakt informacijama što će uvelike olakšati svim glazbenim profesionalcima nove suradnje i kontakte. Baza će se kontinuirano puniti i s vremenom rasti s kontaktima ostalih glazbenih profesionalaca u Hrvatskoj.

Na ovoj poveznici pronađite showcaseove na koje se već danas možete prijaviti.

Ured poziva sve izvođače koji žele da dostave svoje press materijale (biografije na engleskom jeziku kao i fotografije) na mail te će im ti podaci, osim postojećih kontakta, biti uvršteni u sekciju.

Sve novosti pratite na web stranici kao i društvenim mrežama, a javite im se na [email protected].

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X