JazzHR Festival – Fall edition na pozornicu donosi koncertne promocije novih izdanja

Od 5. do 7. listopada ove godine u zagrebačkoj Tvornici Kulture.

JazzHR

JazzHR Festival – Fall edition će se održati od 5. do 7. listopada ove godine u zagrebačkoj Tvornici Kulture, a među brojnim atraktivnim koncertima publiku očekuje nekoliko koncertnih promocija novih albuma. Festival će otvoriti Big Band RTV Slovenija & Solisti 5. listopada, a dan kasnije će mladi jazz glazbenici Bruna Matić i Filip Pavić sa svojim kvintetima predstaviti nova izdanja.

Bubnjarka, skladateljica i aranžerka Bruna Matić je u svibnju prošle godine prvi put predstavila svoj autorski audiovizualni projekt „N O I S E” – suitu u trajanju od 75 minuta, koja kroz spoj glazbe i videa te jazza i elektroničke glazbe govori o buci koja nas okružuje, ali i o buci u nama samima. Mlada bubnjarka je na ovom projektu radila oko dvije godine te je autorica kompozicija, aranžmana, teksta i videa. Isti projekt prilagodila je i snimila u sastavu kvinteta te izdaje pod vlastitom izdavačkom kućom (Zebra Music, 2022.). Na JazzHR Festivalu – Fall edition pred publiku stiže s projektom Bruna Matić Quintet.

Debitantski autorski album jazz gitarista i skladatelja Filipa Pavića “Terra Incognita” (Croatia Records, 2019.) izvrsno je prihvaćen od publike i kritike pa je tako i uvršten na mnoge liste najboljih albuma te godine. Svoj najnoviji album “Labyrinth Songs” (Croatia Records, 2022.) snimio je s ponajboljim hrvatskim jazz glazbenicima uz producenta Stefana Ameria u njegovom studiju Artesuono u Udinama. Stilski je raznolikiji od albuma prvijenca, u isto vrijeme zadržavajući karakteristični osjećaj za melodiju i liričnost. Filip Pavić sa svojim kvintetom na pozornicu JazzHR Festivala – Fall edition stiže u četvrtak, 6. listopada.

Pijanist Petar Ćulibrk 2018. godine pokreće svoj autorski solo piano projekt pod imenom WORLD’S OKAYEST PIANIST, koji za njega predstavlja pokušaj oslobađanja i nadilaženja vlastitih mogućnosti, kroz vječnu inspiraciju starih majstora, s dozom nekih novih doživljaja glazbe. Njegov prvi samostalni autorski album “Old School” (Intek Music, 2022.), snimljen početkom godine u Maloj dvorani Vatroslava Lisinskog, čine skladbe stvarane kroz različita razdoblja njegovog života pa se tako u njima mogu čuti i različiti glazbeni utjecaji – počevši od Oscara Petersona, preko nezamjenjivog Reda Garlanda, Kennyja Barrona i Billa Evansa do mladih snaga kao što su Taylor Eigsti, Emmet Cohen i Nicolas Dupuis (Anomalie). Album možete poslušati na JazzHR Festivalu – Fall edition u petak, 7. listopada.

Novo izdanje će publici predstaviti i jedan od vodećih srpskih pijanista, kompozitora, aranžera i pedagoga – Vasil Hadžimanov. Vasil Hadžimanov Band objedinjuje balkansku tradiciju i folkor s modernim, zapadnjačkim stilovima (jazz, funk, rock, progressive, world music), tvoreći autentičan i unikatan glazbeni izričaj. U ovom sastavu dosad je snimio sedam nagrađivanih albuma, a na festivalu JazzHR predstavlja se po prvi puta s najnovijim, osmim albumom – “Keyf”, koji je i dalje u kategoriji fusion žanra, no donosi novitete u zvuku u odnosu na dosadašnja izdanja.

Makedonski umjetnik Vlado Kostov na JazzHR Festivalu – Fall edition predstavit će se sa svojom izložbom „Save the Earth” , a publika će imati priliku pogledati njegove skulpture glazbenika izrađene od otpadnih metala.

Ulaznice za JazzHR Festival – Fall edition dostupne su u sustavu Entrio po festivalskoj cijeni od 150 kuna, dok su dnevne ulaznice dostupne po cijeni od 70 kuna.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X