Hrvatska je među najnekulturnijim državama u EU po Eurostatu

Europska statistička agencija Eurostat objavila je rezultate uključenosti građana u kulturne aktivnosti. Za Hrvatsku su porazni.

Hrvatska u Europi (Foto: Wikipedia)
Hrvatska u Europi (Foto: Wikipedia)

Po Eurostatu je u godinu dana samo 36,6 posto hrvatskih građana posjetilo kino projekcije, kazalište, glazbena događanja, muzeje i mjesta kulturne povijesne važnosti. Od Hrvatske je u Europskoj uniji jedino gora Bugarska čijih je 28,6 građana sudjelovalo u kulturnim aktivnostima.

Kako navodi Europska komisija, kulturna participacija je esencijalna dimenzija europskog statističkog okvira za kulturu i ona je “raison d’être” kulturnih sektora. Doprinosi osobnom razvoju pojedinca kao i njegovom integriranju kao individue u europsko društvo.

Za svoje statističke podatke Eurostat je mjerio sljedeće kulturne aktivnosti: čitalačke navike (knjige, novine i časopisi), odlazak na kino projekcije, posjećivanje događanja izvedbenih umjetnosti (koncert, opere, balet, ples, kazalište), kao i posjete kulturnih ustanova (muzeji, umjetničke galerije, arheloška nalazišta i mjesta s historijskim obilježjima).

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X