Hrvatske blues snage organiziraju European Blues Challenge u Splitu

U pravilu se na svakom Challengeu natječe 20-22 izvođača iz isto toliko europskih država.

Bok Blues (foto: HBS)

Na nedavno održanoj generalnoj skupštini Europske blues unije (UBU) odlučeno je da organizaciju 13th European Blues Challengea (EBC) 2025. godine dobiju Hrvatske blues snage (HBS) i produkcijska kuća Wolfman iz Splita. Na sastanku upravnog odbora EBU-e koji će se održati 21. listopada 2023. u Splitu, bit će definirani vrijeme i dvorana koja će ugostiti 13th EBC.

“Nakon Njemačke, Francuske, Latvije, Belgije, Italije, Danske, Norveške, Portugala, Švedske i Poljske, došao je konačno red i na nas, bit će fenomenalno u Splitu u proljeće 2025.” – rekao je glavni tajnik HBS-a Siniša Bizović na kraju predstavljanja splitske kandidature tijekom generalne skupštine EBU-e 3.6.2023. u poljskom gradu Chorzowu. Ista je održana u sklopu 11. europskog blues natjecanja na kojem su u konkurenciji 21. izvođača nastupili i naši predstavnici Bok Blues iz Zagreba.

European Blues Challenge održava se od 2011. godine i do sada je (s Covid-19 pauzom od dvije godine) održan u 10 europskih zemalja. EBC su do sada ugostili Berlin (dvaput), Toulouse, Riga, Brisel, Torrita di Siena, Horsens, Hell, Ponta Delgada, Malmö i Chorzow. U pravilu se na svakom Challengeu natječe 20-22 izvođača iz isto toliko europskih država.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X