Film o neopjevanoj kraljici bossa nove u kinima

Miúcha: Glas bossa nove’ gledamo u lipnju kao uvod u Dokumentarno ljeto i premijerno u zagrebačkom Dokukinu KIC.

Miúcha (foto: Press)

Dokumentarni film “Miúcha: Glas bossa nove” iz feminističke perspektive govori o povijesti ovog slavnog brazilskog glazbenog pravca i to kroz dramatičnu životnu priču Miúche, jedine umjetnice koja je skladala, snimala i nastupala sa zlatnim trojcem bossa nove – Tomom Jobimom, Viniciusom de Moraesom i Joãom Gilbertom, a čija uloga se dosad nije dovoljno vrednovala. U distribuciji Restarta, film Liliane Mutti u hrvatskim kinima gledamo u lipnju kao uvod u Dokumentarno ljeto i premijerno u zagrebačkom Dokukinu KIC.

U rasponu od 20 godina, od 1962. do 1982., film prati Miúchinu borbu da postane prepoznata pjevačica kao i njezin turbulentni brak s Joãom Gilbertom, pionirom bossa nove. Koristeći kućne 16 milimetarske snimke, Miúchine dnevnike i pisma, film s velikom pažnjom bilježi svaki trenutak zajedničkih uspona i padova u turbulentnim vremenima u kojima su živjeli i djelovali, a dio njihovih uspjeha, ali i siromaštva i ludila, prenesen je kroz umjetničine nježne akvarele.

“Miúcha: Glas bossa nove” donosi dosad neispričanu priču o anti-muzi koja cvate i time razbija dosadašnji isključivo muški narativ ovog brazilskog glazbenog fenomena.

MIÚCHA: Glas bossa nove (TRAILER) from Restart on Vimeo.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X