Hrvatski Telekom reagira na priopćenje organizatora INmusic festivala

Donosimo reakciju na priopćenje organizatora INmusic festivala kojim se tvrdi da HT ugrožava održavanje festivala.

INmusic festival (Foto: Vedran Metelko)

Reakciju Hrvatskog Telekoma prenosimo u potpunosti:

“Hrvatski Telekom od samih početaka podržava INmusic festival. U određenom razdoblju bio je i generalni pokrovitelj festivala. U posljednjih nekoliko godina, komunikacijski podržava festival omogućujući posjetiteljima stabilnu i nesmetanu mobilnu vezu upravo s ciljem njihove sigurnosti.

Ove godine točno na istom mjestu, kao i prethodne dvije godine, postavlja se privremena bazna stanica koja ničime ne ugrožava komunikacijske puteve niti sigurnost posjetitelja. Sve će u komunikacijskom i lokacijskom smislu biti kao i prijašnjih godina i u dogovoru s Gradom Zagrebom.

Tijekom 2017. i 2018. godine u suradnji s Gradom Zagrebom HT je izvršio pripreme za modernizaciju postojeće fiksne mreže na području ŠRC Jarun, kako bi se ugostiteljima i drugim poslovnim subjektima osigurala veća brzina interneta. Također, za vrijeme održavanja INmusica na Otoku hrvatske mladeži je zbog velikog broja posjetitelja potreban dodatni kapacitet.

Upravo stoga se ondje sljedeće godine namjerava postaviti trajna bazna stanica prema najvišim sigurnosnim standardima (čak iznad onih koje propisuje EU). HT priprema projektnu dokumentaciju za postavljanje trajne bazne stanice do ljeta 2019. godine na Otoku hrvatske mladeži, a konačna lokacija je još uvijek na razini prijedloga i o njoj će odlučiti Grad Zagreb koji je vlasnik i upravitelj prostora. Trajnim rješenjem bi se na otok dovela i optička veza koja će poslužiti svim operatorima, upravitelju ŠRC Jarun i svim organizatorima budućih događaja.”

Saznajte više: Organizator INmusica: Hrvatski telekom ugrožava održavanje festivala

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X