Hrvatsko društvo filmskih kritičara pokrenulo ‘Strujanja’ i portal Zona filma

‘Suočeni sa sve manje medijskog prostora u kojem je omogućen rad članovima Hrvatskog društva filmskih kritičara ova strukovna udruga odlučila je otvoriti novu internetsku stranicu i pretvoriti je u mjesto izvora informacija, aktualnih sadržaja, recenzija, kritika, intervjua i reportaža. Pojednostavljeno: HDFK je odlučio pokrenuti samostalni vlastiti portal posvećen filmskoj umjetnosti pod nazivom Zona filma’, javljaju iz Hrvatskog društva filmskih kritičara.

Zona filma

Unutar same stranice pokrenuta je i vlastita audiovizualna produkcija kroz kategoriju nazvanu Strujanja što je direktan prijevod u svakodnevnom govoru uvriježene engleske tuđice “streaming”. Potonje je bilo moguće pokrenuti zahvaljujući Javnom pozivu za programe digitalne prilagodbe i kreiranje novih kulturnih i edukativnih sadržaja Ministarstva kulture i medija.

Originalno producirani audiovizualni materijali iz Strujanja se prezentiraju kroz tzv. “hashtagove” odnosno stilske i sadržajne kratice koje olakšavaju komunikaciju i distribuciju. #takvasupravila donose intervjue s hrvatskim producentima, #bravomaestro njeguje kod nas zapostavljenu kulturu hvaljenja. #kratkispojevi tematiziraju kratkometražne filmske forme a #ubojstvopobrojevima je možda najkontroverznija sastavnica u kojoj troje kritičara komuniciraju putem vlastitih top lista koje su sve no predvidive.

Zona Filma je pokrenuta vlastitim sredstvima Hrvatskog društva filmskih kritičara i cilj joj je kontinuirano, kvalitetno, sveobuhvatno i informirano pisati o domaćim i svjetskim filmskim temama.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X