Hrvatsko društvo filmskih kritičara pokrenulo ‘Strujanja’ i portal Zona filma

‘Suočeni sa sve manje medijskog prostora u kojem je omogućen rad članovima Hrvatskog društva filmskih kritičara ova strukovna udruga odlučila je otvoriti novu internetsku stranicu i pretvoriti je u mjesto izvora informacija, aktualnih sadržaja, recenzija, kritika, intervjua i reportaža. Pojednostavljeno: HDFK je odlučio pokrenuti samostalni vlastiti portal posvećen filmskoj umjetnosti pod nazivom Zona filma’, javljaju iz Hrvatskog društva filmskih kritičara.

Zona filma

Unutar same stranice pokrenuta je i vlastita audiovizualna produkcija kroz kategoriju nazvanu Strujanja što je direktan prijevod u svakodnevnom govoru uvriježene engleske tuđice “streaming”. Potonje je bilo moguće pokrenuti zahvaljujući Javnom pozivu za programe digitalne prilagodbe i kreiranje novih kulturnih i edukativnih sadržaja Ministarstva kulture i medija.

Originalno producirani audiovizualni materijali iz Strujanja se prezentiraju kroz tzv. “hashtagove” odnosno stilske i sadržajne kratice koje olakšavaju komunikaciju i distribuciju. #takvasupravila donose intervjue s hrvatskim producentima, #bravomaestro njeguje kod nas zapostavljenu kulturu hvaljenja. #kratkispojevi tematiziraju kratkometražne filmske forme a #ubojstvopobrojevima je možda najkontroverznija sastavnica u kojoj troje kritičara komuniciraju putem vlastitih top lista koje su sve no predvidive.

Zona Filma je pokrenuta vlastitim sredstvima Hrvatskog društva filmskih kritičara i cilj joj je kontinuirano, kvalitetno, sveobuhvatno i informirano pisati o domaćim i svjetskim filmskim temama.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X