IDLES objavljuju live album ‘A Beautiful Thing: IDLES Live At Le Bataclan’

Grupe IDLES najavila je svoj prvi album uživo snimljen u pariškom klubu Bataclan gdje se u studenom 2015. godine dogodio stravičan masakr na koncertu Eagles Of Death Metal. Album će biti objavljen 6. prosinca za Partisan Records.

IDLES u Bataclanu (Foto: Lindsay Melbourne)

Kao pjesma ‘prethodnica’ puštena je “Mother”.

“Naš koncert iz Bataclana bio je kraj jako, jako dugog putovanja za nas. Na toj turneji smo naučili jako puno o nama samima. I mi i publika smo odrasli tijekom posljednjih 10 godina. Taj koncert je bio ništa manje od katarze i ništa više od ljubavi. Volimo što radimo i ljudi nas nose. Bataclan i mi smo dijelili ljubav i taj trenutak je ovjekovječen u svom vrhuncu, slavi i umoru. Živite otvorenog uma i živite trenutak”, izjavio je povodom najave albuma pjevač Joe Tabot.

IDLES – ‘A Beautiful Thing: IDLES Live at Le Bataclan’

Album dolazi nakon nedavne nominacije za nagradu Mercury (i zapaljivu televizijsku izvedbu) za njihov kritički priznati drugi album “Joy as an Act of Resistance” koji se našao u top 5 najprodavanijih na službenoj britanskoj ljestvici i dosad osvojio nagradu Ivor Novello za najbolji album.

U prodaji će se naći i dvostruki LP album u ograničenoj tiraži u nekoliko različitih boja otisnutih vinila i individualnim vizualizacijama na njima, knjižicom koju je dizajnirao Joe u kojoj će se nalaziti fotografije s koncerta i izbor poezije. “A Beautiful Thing: IDLES Live at Le Bataclan” će također biti dostupan za download i na ostalim nosačima zvuka.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X