Phil Campbell i Mikkey Dee nisu uvršeni u nominaciji grupe Motörhead za Rock And Roll kuću slavnih

‘To je potpuno krivo’, komentirao je Mikkey Dee.

Motörhead

Rock & Roll Hall of Fame objavio je nominirane za klasu 2020. godine, uključujući legendarnu grupu Motörhead. Međutim, jedini članovi benda imenovani za potencijalni ulazak u Kuću slavnih su članovi prve postave; Lemmy Kilmister, bubnjar “Philthy Animal” Taylor i gitarist Fast Eddie Clarke, koji su svi preminuli. Onih kojih nema na popisu su dugogodišnji članovi benda, gitarist Phil Campbell i bubnjar Mikkey Dee.

Campbell se pridružio Motörheadu 1984. godine i ostao gitarist benda sve do Lemmyjeve smrti 2015., zabilježivši više od 30 godina staža u grupi. Dee je također godinama nastupao kao bubnjar benda, svirajući u njemu od 1992. do 2015. godine.

Važni za naslijeđe benda i predstavljeni na većini snimaka Motörheadova, njihovo izostajanje iz nominacije zbunjuje. Dee je izrazio svoje nezadovoljstvo u intervjuu za Billboard: “To je potpuno krivo, rekao bih, i znam da će i Phil biti jako razočaran. Zastavu nosimo već 25 godina i zapravo smo doveli Motörhead do onoga što jest. … Originalni bend trajao je samo nekoliko godina. Započeli su s tim, ali kao što je i sam Lemmy rekao, ne bi izdržali još šest mjeseci da rade tim postavama. Mislim da ne bismo bili ovdje gdje smo danas bez 25 godina koje smo proveli na turnejama i snimajući albume.”

Iako je izostavljen iz nominacije, Dee je rekao da će on i Campbell prisustvovati ceremoniji i zastupati sastav ako do toga dođe. Dee je također rekao da bi Lemmy bio “jako, jako ponosan” na nominaciju u Kući slavnih i da ako je itko zaslužio biti primljen, to je Motörhead.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X