Phil Campbell i Mikkey Dee nisu uvršeni u nominaciji grupe Motörhead za Rock And Roll kuću slavnih

‘To je potpuno krivo’, komentirao je Mikkey Dee.

Motörhead

Rock & Roll Hall of Fame objavio je nominirane za klasu 2020. godine, uključujući legendarnu grupu Motörhead. Međutim, jedini članovi benda imenovani za potencijalni ulazak u Kuću slavnih su članovi prve postave; Lemmy Kilmister, bubnjar “Philthy Animal” Taylor i gitarist Fast Eddie Clarke, koji su svi preminuli. Onih kojih nema na popisu su dugogodišnji članovi benda, gitarist Phil Campbell i bubnjar Mikkey Dee.

Campbell se pridružio Motörheadu 1984. godine i ostao gitarist benda sve do Lemmyjeve smrti 2015., zabilježivši više od 30 godina staža u grupi. Dee je također godinama nastupao kao bubnjar benda, svirajući u njemu od 1992. do 2015. godine.

Važni za naslijeđe benda i predstavljeni na većini snimaka Motörheadova, njihovo izostajanje iz nominacije zbunjuje. Dee je izrazio svoje nezadovoljstvo u intervjuu za Billboard: “To je potpuno krivo, rekao bih, i znam da će i Phil biti jako razočaran. Zastavu nosimo već 25 godina i zapravo smo doveli Motörhead do onoga što jest. … Originalni bend trajao je samo nekoliko godina. Započeli su s tim, ali kao što je i sam Lemmy rekao, ne bi izdržali još šest mjeseci da rade tim postavama. Mislim da ne bismo bili ovdje gdje smo danas bez 25 godina koje smo proveli na turnejama i snimajući albume.”

Iako je izostavljen iz nominacije, Dee je rekao da će on i Campbell prisustvovati ceremoniji i zastupati sastav ako do toga dođe. Dee je također rekao da bi Lemmy bio “jako, jako ponosan” na nominaciju u Kući slavnih i da ako je itko zaslužio biti primljen, to je Motörhead.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X