Iggy Pop oplakuje sudbinu moderne muzike: Zašto ne umrem odmah?

Na Filmskom festivalu u Cannesu Iggy Pop je komentirao stanje moderne muzike, posebno elektroničke scene, riječima: ‘Danas se možete obogatiti stiskom na dugme’.

Iggy Pop (Foto: Wikipedia)
Iggy Pop (Foto: Wikipedia)

Novi dokumentarac Jima Jarmuscha “Gimme Danger” o The Stooges, matičnom bendu Iggyja Popa, premijerno je bio prikazan u Cannesu gdje se Iggy pridružio svom prijatelju u promociji filma. Jarmusch je s Iggyjem već surađivao 2004. snimajući “Coffee and Cigarettes”.

“Digitalno doba nevjerojatno efikasno ubire novac. Kad smo mi započinjali s bendom, pojma nismo imali o izdavaštvu i industriji. Danas se možete obogatiti pritiskom na dugme”, prenio je The Guardian riječi Iggy Popa.

Iggy je nastavio uspoređivati analognu i digitalnu tehnologiju, imitirati zvukove techno beata, te na kraju izjavio iznervirano: “Zašto ne umrem odmah?”

Prepričao je i događaj s nekim agresivnim tipom iz Srbije koji je volio elektroničku muziku i techno. “Bio sam pristojan i nisam se htio svađati, ali kad je tip konačno otišao, rekao sam sam sebi – Jebi se, Igore!”

Posljednji album Iggy Popa objavljen je u ožujku, a na albumu mu je svirao bend sastavljen od Josha Hommea i Deana Fertita iz QUOTSA, te bubnjara Matta Heldersa iz Arctic Monkeys.

Krajem godine očekuje se i knjiga o The Stooges, priča o bendu ispričana Iggyjevim vlastitim riječima, koja će biti objavljena za izdavačku kuću Third Man Records Jacka Whitea. Na 300 stranica biografije The Stooges bit će uključeni i doprinosi poštovatelja benda, poput Jacka Whitea, Johnny Marra, Joan Jett i mnogih drugih, a knjiga će biti opremljena i mnogim dosad neviđenim fotografijama.

Iako je oduvijek bio čuven po svojoj jedinstvenoj žilavosti i nevjerojatnoj energiji, čini se da deda Iggy nikad nije bio aktivniji.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X