Iggy Pop oplakuje sudbinu moderne muzike: Zašto ne umrem odmah?

Na Filmskom festivalu u Cannesu Iggy Pop je komentirao stanje moderne muzike, posebno elektroničke scene, riječima: ‘Danas se možete obogatiti stiskom na dugme’.

Iggy Pop (Foto: Wikipedia)
Iggy Pop (Foto: Wikipedia)

Novi dokumentarac Jima Jarmuscha “Gimme Danger” o The Stooges, matičnom bendu Iggyja Popa, premijerno je bio prikazan u Cannesu gdje se Iggy pridružio svom prijatelju u promociji filma. Jarmusch je s Iggyjem već surađivao 2004. snimajući “Coffee and Cigarettes”.

“Digitalno doba nevjerojatno efikasno ubire novac. Kad smo mi započinjali s bendom, pojma nismo imali o izdavaštvu i industriji. Danas se možete obogatiti pritiskom na dugme”, prenio je The Guardian riječi Iggy Popa.

Iggy je nastavio uspoređivati analognu i digitalnu tehnologiju, imitirati zvukove techno beata, te na kraju izjavio iznervirano: “Zašto ne umrem odmah?”

Prepričao je i događaj s nekim agresivnim tipom iz Srbije koji je volio elektroničku muziku i techno. “Bio sam pristojan i nisam se htio svađati, ali kad je tip konačno otišao, rekao sam sam sebi – Jebi se, Igore!”

Posljednji album Iggy Popa objavljen je u ožujku, a na albumu mu je svirao bend sastavljen od Josha Hommea i Deana Fertita iz QUOTSA, te bubnjara Matta Heldersa iz Arctic Monkeys.

Krajem godine očekuje se i knjiga o The Stooges, priča o bendu ispričana Iggyjevim vlastitim riječima, koja će biti objavljena za izdavačku kuću Third Man Records Jacka Whitea. Na 300 stranica biografije The Stooges bit će uključeni i doprinosi poštovatelja benda, poput Jacka Whitea, Johnny Marra, Joan Jett i mnogih drugih, a knjiga će biti opremljena i mnogim dosad neviđenim fotografijama.

Iako je oduvijek bio čuven po svojoj jedinstvenoj žilavosti i nevjerojatnoj energiji, čini se da deda Iggy nikad nije bio aktivniji.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X