IMPALA pokreće novi klimatski projekt sufinanciran od EU

IMPALA pokreće aktivnosti novog klimatskog projekta IMPACTS. Ovaj projekt koji financira EU ima za cilj izgraditi nove kapacitete klimatskog opismenjavanja za nezavisne glazbene tvrtke diljem Europe kako bi im se pomoglo u smanjenju ugljičnog otiska.

IMPALA IMPACTS

Kao dio šireg rada na održivosti, IMPALA je već razvila praktične savjete za svojih gotovo 6000 članova, mala i srednja poduzeća, glazbene tvrtke i samostalne umjetnike, kao i alate kao što je prilagođeni kalkulator ugljika (prvi takve vrste u glazbenom sektoru) sa neprofitnom organizacijom Julie’s Bicycle, kako bi njegovi članovi pratili svoj trag. Sektoru je sada potrebna obuka o tome kako koristiti te nove alate, kako bi razvio nove kapacitete i vještine.

Projekt IMPACTS ponudit će prilagođenu obuku o klimatskom opismenjavanju od strane međunarodnih i lokalnih stručnjaka, na šest teritorija diljem Europe (Njemačka, Španjolska, Italija, Balkan, Finska, Danska). To će uključivati ​​smjernice za korištenje kalkulatora ugljika, poticanje izgradnje kapaciteta u sektoru i potporu članovima IMPALA-e u akcijama zelenog oporavka. Prvi od ovih šest webinara održava se 29. rujna za članove VUT-a, njemačkog udruženja nezavisnih glazbenih poduzetnika.

Projekt će također imati za cilj uspostaviti okvir za početak razmatranja načina na koji se mogu razviti mjerila i standardi za cijeli sektor. Ovo će biti uloga IMPALA-ine grupe za analizu klime, sastavljene od nekoliko članova IMPALA-e koji predvode raspravu o klimi i klimatskih stručnjaka iz Julie’s Bicycle i Thema 1, koji će se sastajati na mjesečnoj bazi tijekom projekta. Osim toga, IMPACTS će pridonijeti podizanju svijesti o pozitivnim pričama i najboljim praksama, kao katalizatoru daljnjih promjena promičući klimatski optimizam i vrijednost pojedinačnih i zajedničkih akcija. Više o ovim temama i praksi možete pronaći na blogu na stranici IMPACTS i na IMPALA-inim kanalima društvenih medija.

Ovaj projekt sufinancira Europska unija, u okviru Music Moves Europe kojom upravlja MusicAIRE. Cjeloviti popis nagrađenih projekata možete pronaći ovdje, a više informacija o projektu IMPACTS ovdje.

Horst Weidenmüller, predsjedavajući IMPALA-ine radne skupine za održivost i izvršni director !K7, komentirao je: „Izračun otiska ugljika trebao bi biti što jednostavniji i dostupan svim tvrtkama diljem Europe. Zato smo napravili prvi kalkulator ugljika za nezavisne glazbene kompanije s Julie’s Bicycleom. IMPACTS će nam pomoći da počnemo s uvođenjem alata i testiramo spremnost na klimu na različitim teritorijima.”

Helen Smith, izvršna predsjednica IMPALA-e, dodala je: „Sjajno je vidjeti da je ovaj projekt sufinanciran od strane EU koja je tako prepoznala njegovu vrijednost dodijelivši mu najviše bodova među svim prijavljenim projektima i vidio ga kao prvi korak u promicanju klimatske pismenosti i uspostavljanju sektorskih standarda diljem Europe. Nadamo se da će IMPACTS poslužiti kao dobra osnova za daljnje klimatske projekte na sveobuhvatnijoj razini i uz odgovarajuću potporu tijela EU-a, na razini donošenja politika i na financijskoj razini.”

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X