U prodaji je novo jazz reizdanje ‘Zagreb Jazz Quartet – The best of (1964 – 1965)’

Na police trgovina Croatia Recordsa stiglo je još jedno odlično jazz izdanje snimljeno na CD-u. Radi se o Zagreb Jazz Quartetu i albumu ‘The best of (1964 – 1965)’.

Zagreb Jazz Quartet – The best of (1964 – 1965)

Snimke su masterirane s originalnog izdanja, odnosno vinila iz 1968. godine, u vlasništvu Alta Musica. Vlasnik tvrtke Alta Music i glavni producent tada je, kao i danas, bio Drago Diklić. Na ovom CD izdanju nalazi se osam svijetski poznatih jazz standarda – “Fell so Fine”, “Arijana”, “I’ll Remember Cliford”, “In Walked Bud”, “Intima”, “I Love You”, “I Love you Porgy” i “Too Late, Too Late”.

Tadašnja postava Zagreb Jazz Quarteta izgledala je ovako – na vibrafonu je bio Boško Petrović, na pianu Davor Kajfeš, bas gitarama Miljenko Prohaska i Krešimir Remeta te na bubnjevima Silvije Glojnarić. Kao gosti gudači na izdanju su svirali Zagreb String Quartet u sastavu – Josip Klima i Zlatko Balija na violinama, Dušan Stranić na violi, a violončelo je svirao Fred Kiefer. Svakom ljubitelju jazza koji pročita sastav glazbenika koji su svirali na ovom izdanju u trenu sve postane jasno. Naime, ovdje se radi o eliti svijetske jazz glazbe i nabavkom ovoga CD-a pravi znalci i štovatelji jazza doći će na svoje. Na snimci se jako dobro osjeća atmosfera onog vremena, a čuje se i pucketanje vinila koje cijeloj priči pruža dodatnu ljepotu i ugođaj.

Album “Zagreb Jazz Quartet – the best of (1964 – 1965)” prodaje se po cijeni od 69 kuna u svim prodavaonicama Croatia Recordsa i na webshopu.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X