IMPALA pokreće novi program ‘100 Artists To Watch’ u suradnji s YouTubeom

Regiju predstavljaju 21. VEK, Bad Daughter, Buč Kesidi, Dubioza kolektiv, Koala Voice, KOIKOI, Marčelo, Mr.Lee & Ivanesky, Stoned Hedge i Urban&4.

100 Artists To Watch

IMPALA u partnerstvu s YouTubeom pokreće novi program za poticanje raznolikosti u europskom neovisnom glazbenom sektoru. “100 ARTISTS TO WATCH” donosi listu 100 izvođača na koje treba obratiti pažnju i fokusira se na trenutno ključne izvođače na nezavisnog glazbenoj sceni diljem Europe. Ovaj novi program zamjenjuje godišnju IMPALA-inu nagradu za europski indie album godine, koja je imala sjajan niz od 10 godina. Novi popis izvođača, koje treba pratiti, biti će objavljen svakog proljeća.

Izvođače koji su se našli na “100 ARTISTS TO WATCH” predložili su članovi IMPALA-e i dodatno, šira mreža njihovih suradnika. Popis 100 izvođača na koje treba obratiti pažnju osmišljen je kako bi istaknuo umjetnike u različitim fazama njihove karijere. Članovi IMPALE mogu predlagati umjetnike na temelju različitih čimbenika kao što su raznolikost i inovativnost, kao i komercijalni uspjeh.

IMPALA-in prvi popis uključuje umjetnike iz 30 različitih zemalja i sadrži više od 30 glazbenih žanrova, od blues-stonera do hip-hopa, jazz-a dancea, hiperpopa i alternativnog rocka… Rezultat je 100 odličnih europskih nezavisnih na koje treba obratiti pažnju ove godine. Na listi se između tih 100 tako našlo i 10 vrhunskih izvođača iz naše regije, koji su svaki na svoj način obilježili prošlu godinu, a koje su predložili članovi Runde i šireg foruma glasača za Runda nagradu. Regiju predstavljaju 21. VEK, Bad Daughter, Buč Kesidi, Dubioza kolektiv, Koala Voice, KOIKOI, Marčelo, Mr.lee & Ivanesky, Stoned Hedge i Urban & 4.

Helen Smith, izvršna predsjednica IMPALA-e komentirala je: „IMPALA-ina misija je poticanje raznolikosti diljem Europe, stoga je sjajan osjećaj pokrenuti ovaj novi program u suradnji sa YouTube-om. Ideja je bila pomoći u rasvjetljavanju širokog raspona talenata s kojima neovisni sektor radi u Europi.”

Dan Chalmers s YouTubea dodao je: “Indie sektor ključni je partner za YouTube i stvarno smo uzbuđeni zbog naše suradnje s IMPALA-om na programu “100 ARTISTS TO WATCH” u Europi. YouTube kreatorima i izvođačima daje platformu da dopru do svijeta i omogućava im da budu primijećeni preko svih granica”.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X