‘In Loving Memory of Farrokh Bulsara’

Otkrivena ploča s posljednjim pozdravom Freddieju Mercuryju.

Farrokh Bulsara a ka Freddie Mercury (Foto: Queenonline.com)

Freddie Mercury kremiran je u studenom 1991. i više od 21 godinu nije se znalo postoji li njegov grob. Na groblju u Zapadnom Londonu obožavatelj je otkrio mali nadgrobni spomenik. “In Loving Memory of Farrokh Bulsara, 5 Sept. 1946 – 24 Nov. 1991.” i “”Pour Etre Toujours Pres De Toi Avec Tout Mon Amour – M.” stoji na ploči.

Kratko nakon oformljivanja Queena Bulsara je promijenio ime. Epitaf na francuskom znači: “Zauvijek blizu tebe svom mojom ljubavi -M.” a inicijal M mogao bi biti potpis Mercuryjeve djevojke Mary Austin.

“Svi znaju da je Freddie kremiran na groblju Kensal Green,” rekao je obožavatelj za britanski Mirror, “ali gdje je položena urna ostalo je potpuno nepoznato. Prema nekim biografima njegova urna nikada nije preuzeta i preko godinu dana od smrti pjevača. Otkriće ove nadgrobne ploče je uzbudljivo i veliko.”

Austin je naslijedila Garden Lodge, vilu frontmena Queena smještenu u Kensingtonu pa se može pretpostaviti da je pepeo zvijezde mogao biti predan njoj. Bez njene potvrde što se točno dogodilo s pepelom, ali ploča, ako i ne prekriva Freddievu urnu daje obožavateljima mjesto koje mogu obići.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X