‘In Loving Memory of Farrokh Bulsara’

Otkrivena ploča s posljednjim pozdravom Freddieju Mercuryju.

Farrokh Bulsara a ka Freddie Mercury (Foto: Queenonline.com)

Freddie Mercury kremiran je u studenom 1991. i više od 21 godinu nije se znalo postoji li njegov grob. Na groblju u Zapadnom Londonu obožavatelj je otkrio mali nadgrobni spomenik. “In Loving Memory of Farrokh Bulsara, 5 Sept. 1946 – 24 Nov. 1991.” i “”Pour Etre Toujours Pres De Toi Avec Tout Mon Amour – M.” stoji na ploči.

Kratko nakon oformljivanja Queena Bulsara je promijenio ime. Epitaf na francuskom znači: “Zauvijek blizu tebe svom mojom ljubavi -M.” a inicijal M mogao bi biti potpis Mercuryjeve djevojke Mary Austin.

“Svi znaju da je Freddie kremiran na groblju Kensal Green,” rekao je obožavatelj za britanski Mirror, “ali gdje je položena urna ostalo je potpuno nepoznato. Prema nekim biografima njegova urna nikada nije preuzeta i preko godinu dana od smrti pjevača. Otkriće ove nadgrobne ploče je uzbudljivo i veliko.”

Austin je naslijedila Garden Lodge, vilu frontmena Queena smještenu u Kensingtonu pa se može pretpostaviti da je pepeo zvijezde mogao biti predan njoj. Bez njene potvrde što se točno dogodilo s pepelom, ali ploča, ako i ne prekriva Freddievu urnu daje obožavateljima mjesto koje mogu obići.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X