Iñárritu i DiCaprio imali najviše razloga za slavlje – ‘The Revenant’ pomeo BAFTA-u

Jučerašnja dodjela najveće britanske filmske nagrade BAFTA-e protekla je bez većih iznenađenja.

Prizor iz filma 'The Revenant' (Izvor: 20th Century Fox)
Prizor iz filma ‘The Revenant’ (Izvor: 20th Century Fox)

Glavne nagrade, one za najbolji film i režiju odnio je “The Revenant” redatelja Alejandra Gonzáleza Iñárritua, a za najbolju mušku ulogu Leonardo DiCaprio. Najbolja pak ženska bila je ona Brie Larson u filmu “Room”, a najboljim prošlogodišnjim britanskim filmom proglašen je “Brooklyn” redatelja Johna Crowleya, za kojega je scenarij napisao Nick Hornby prema romanu Colma Toibina.

Najbolja sporedna muška uloga ona je Marka Rylancea u “Bridge of Spies”, a za žensku je dobila odlična Kate Winslet u biografskoj drami “Steve Jobs”, koju je režirao Danny Boyle po Sorkinovom scenariju. Za originalni scenarij nagradu je dobio “Spotlight” redatelja i ko-scenarista Toma McCarthyja, a za adaptirani scenarij “The Big Short”, scenarista Charlesa Randolpha i Adama McKaya, oba napisana po istinitom događaju i izrazito društveno kritična filma.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=3a-kpYaNYTA[/youtube]

Animirani film “Inside Out” odnio je očekivano pobjedu za najbolji animirani film, a u kategoriji za najbolji dokumentarni trijumfirao je film “Amy” redatelja Asifa Kapadie. Najboljim stranim filmom proglašen je argentinski omnibus “Wild Tales”, koji je doduše izašao još 2014., a za kostimografiju i šminku “Mad Max: Fury Road”, koji je još proglašen i najbolje editiranim te produkcijski dizajniranim filmom.

Tarantinov “The Hateful Eight” očekivano je dobio nagradu za najbolju glazbu koju je za ovaj film napisao Ennio Morricone. Specijalni efekti bili su najbolji u najnovijem nastavku “Star Warsa, The Force Awakens”.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X