Interpol objavili datum izlaska novog albuma i pustili novi singl ‘The Rover’

Interpol je najavio detalje svog dugo očekivanog šestog albuma ‘Marauder’ s novim singlom ‘The Rover’, zajedno s datumima svjetske turneje 2018. u sklopu koje dolaze i na zagrebački INmusic gdje će, kao headlineri, nastupiti 27. lipnja, posljednjeg dana festivala.

  • 7
    Shares
Interpol tijekom turneje ‘El Pintor’ u njemačkom Kölnu, 2015. (izvor: Wikipedia)

“Marauder” će, preko Matador Recordsa, izaći 24. kolovoza, čitav je album napisan u prostorijama za probe benda Yeah Yeah Yeahs na Manhattanu, kako tvrde u bendu, a onda je poslije sniman u Tarbox studijima s izvršnim producentom Daveom Fridmannom (Mercury Rev, Flaming Lips, MGMT, Spoon, Mogwait, itd.)

“Osjećam da se na ovoj ploči dotičem stvarnih stvari koje su mi se dogodile, a za koje smatram da su uzbudljive i da je uzbudljivo o njima pisati”, izjavio je frontmen Paul Banks pri predstavljanju albuma u Mexico Cityu. “Prije sam mislio da je autobiografski koncept premalen da bi se na njega mogao referirati , no trenutačno, mislim da konačno mogu i smijem romantizirati neke dijelove iz vlastita života.”

Dodao je: “Marauder je moje osobno lice. To je tip koji sjebava prijateljstva i čini pizdarije. Naučila me mnogo ta osoba, taj Ja, no mislim da ga je ipak najbolje ostaviti u pjesmama. Na neki način, ovaj album je kao da mu dajem ime i pospremam ga u krevet.”

  • 7
    Shares

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X