Stonebride ‘Animals on Display’ – melodična težina

Novi album zagrebačkih veterana stoner rocka.

Stonebride – Animals on Display

Svrate ponekad Stonebride u svoj Zagreb, objave album, odsviraju KSET i opet se izgube negdje po Europama. Dogodilo se to i ove godine, točnije u ožujku. PDV je objavio mini album “Animals on Display”, KSET i crta! “Animals on Display”, prvi njihov album nakon četiri godine, nudi četiri pjesme i 18 minuta muzike i predstavlja novi duboki diskografski trag ovih domaćih stoner veterana.

Stonebride i dalje balansiraju na rubu stoner rocka i stoner metala, naginjući stalno ovom potonjem. Zapravo, melodičnost vokala, koja je gotovo pa mračno romantična, Stonebride gura prema poletnosti njemačke škole heavy metala. Time je primamljiv nostalgičan prizvuk cjelokupne slike postao neminovan, što je ustvari samo razrada namjera koje su se pojavile na njihovu prethodnom izdanju “Heavy Envelope”.

Uz stameni, umjereno brz ritam, zakopani groove i dašak psihodelije, sve je na “Animals on Display” i dalje u granicama žanra. Valjajući riffovi i Alice in Chains atmosfera naslovne pjesme svojom klasičnom stonerskom glazbenom filozofijom odmah u uvodu potcrtavaju prepoznatljivi identitet grupe, kreiran još tamo 2005.

Kotrljajuća “Embodiment” u sebi krije i jedinu punokrvnu gitarističku solažu na albumu i iznenađujuće promjene ritma, “Early Bird”, melodični je favorit albuma, dok je završna “Half of Me” u vlastitnoj melodičnosti otišla do granica stonerskog popa, ako takvo što uopće i postoji.

Kompaktna cjelina, čiji detalji, svoj “težini” unatoč, pozivaju na pozorno slušanje. Osamnaest pomno razrađenih minuta punog zvuka i čvrstog ritma. Odvrnite zvučnike!

Ocjena: 9/10

(PDV, 2018)

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Recenzija

Idi na Vrh
X