Iza imena ShyBy kriju se poznati glumac i glazbenik, novi singl snimili su s Reneom Bitorajcem

Dvojac ShyBy kojeg čine glumac Mario Mirković i glazbenik Ivan Arnold objavio je svoj prvi singl ‘Agmlatna’. Radi se o pjesmi za koju tekst potpisuju Rene Bitorajac i Vinko Štefanac, a nastala je još sredinom 90-ih godina.

ShyBy (Foto: promo)

“Pjesma koja u prijevodu znači “Prelijepa djevojka” nastala je u jednom malom stanu u Primorskoj ulici, a čini mi se da je to bilo još 1994. ili 1995. godine. Kolega Vinko Štefanac i moja malenkost noći smo provodili u tom stanu smišljajući razne gluposti, a nekad se dogodilo da smislimo i nešto pametno. Tako je nastala i pjesma na izmišljenom jeziku te melodija koja nam je kasnije poslužila i kao soundtrack pjesma u predstavi “Izbacivači”. Naravno da smo nakon toga morali ući u ShyBy studio Marija Mirkovića, koji je nakon toliko godina preradio tu pjesmu u club mix”, rekao je Rene Bitorajac, a osvrnuo se i na to kako je nastao tekst za pjesmu.

“Trebalo je sve posložiti da ima smisla, nabaciti koju rimu i napraviti hit”, zaključio je.

Mario Mirković je inače djeluje kao glumac u Kazalištu lutaka, a sklada i glazbu za predstave. Njegov kolega Ivan Arnold inače svira klavijature te sklada glazbu za film i TV. Zajedno su svirali u bendu Čišće Lišće Kazališta Kerempuh, a otkad se znaju rade zajedno aranžmane, glazbu za predstave, filmove itd.

Singl “Agmlatna” objavili su pod etiketom 3PM Records, a pjesma je dostupna na svim digitalnim platformama. Miks i mastering singla potpisuje Casey Chapman (Darkroom Matering), a video je uredio Dinko Čvorić.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK - 0.13 € 5.00 HRK - 0.66 € 10.00 HRK - 1.33 € 20.00 HRK - 2.65 € 50.00 HRK - 6.64 € 100.00 HRK - 13.32 € 200.00 HRK - 26.54 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X