Izašao album ‘Stay Around’ s dosad neobjavljenim pjesmama J. J. Calea

‘Stay Around’ posthumno je izdanje pjesama legendarnog kantautora, gitarista i pjevača. Na albumu se našlo 15 nikad prije objavljenih pjesama, od kojih je Cale napisao njih 14.

J. J. Cale ‘Stay Around’

„Stay Around” najavljen je singlovima „Chasing You” i naslovnom „Stay Around”, a sastavili su ga glazbeniku najbliži ljudi – njegova udovica Christine Lakeland Cale te dugogodišnji menadžer i prijatelj Mike Kappus. „Ove pjesme imaju snažan utjecaj na mene. Vode me na neko drugo mjesto.”, ukratko je rekla Christine.

Legendarni glazbenik producirao je i miksao svaku pjesmu koja je dospjela na kompilaciju. Jedina iznimka je pjesma „My Baby Blues”, koju je Christine napisala 1977. godine, kada su se ona i J.J. upoznali.

John Weldon Cale, poznatiji kao J.J. Cale, rođen je u SAD-u 1938. godine. Interes i talent za glazbu pokazao je u ranom djetinjstvu, te je već u tom razdoblju počeo svirati u lokalnim sastavima. Debitantski album naziva „Naturally” objavio je 1971. godine, a na njemu se našala pjesma „After Midnight”, koja predstavlja prekretnicu u njegovoj karijeri. Cale se smatra jednim od prvih predstavnika takozvanog Tulsa zvuka, te je bio uzor brojnim velikim glazbenicima poput Erica Claptona, koji je ujedno snimio obradu njegove pjesme „Cocaine”. Cale i Clapton surađivali su na zajedničkom albumu “Road To Escondido”, koja je osvojila nagradu Grammy.

“Stay Around” – popis pjesama:

“Lights Down Low”
“Chasing You”
“Winter Snow”
“Stay Around”
“Tell You ‘Bout her”
“Oh My My”
“My Baby Blues”
“Girl Of Mine”
“Go Downtown”
“If We Try”
“Tell Daddy”
“Wish You Were Here”
“Long About Sundown”
“Maria”
“Don’t Call Me Joe”

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK - 0.13 € 5.00 HRK - 0.66 € 10.00 HRK - 1.33 € 20.00 HRK - 2.65 € 50.00 HRK - 6.64 € 100.00 HRK - 13.32 € 200.00 HRK - 26.54 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X