Grupa Zagušljivi dim objavila album ‘Kranjecovi krugovi pakla’ na kojem je pjesma od 47 minuta

Album ‘Kranjecovi krugovi pakla’, prvijenac grupe Zagušljivi dim sadrži svega dvije pjesme, no ugođaj je dakako ‘albumski’.

Zagušljivi dim ‘Kranjecovi krugovi pakla’

Zagušljivi dim je tročlani bend iz Čakovca koji traži inspiraciju u svjetovima oko nas i u nama samima. Mantrično muzičko putovanje sa svrhom istraživanja čudesnog, sablasnog, nepoznatog i onog što nam se čini poznato, osnovna je misija Zagušljivog dima. Dim simbolizira izgovorenu istinu, promjenu i neuhvatljivost.

„Kranjecovi krugovi pakla“ je album prvijenac koji je ujedno monolitna pjesma. To je priča inspirirana teškim životnim izazovima glavnoga protagonista pretočena u zaokruženu muzičku cjelinu. Rušenje iluzija, rasprsnuće površne „sreće“ i osobni križni put predstavljaju ogledalo svačijih životnih borbi, krugova koji nemaju početak ni kraj. Svakim proživljenim krugom sve smo bliži spoznaji, ali i sjene koje nas prate sve su veće i snažnije. U tom smislu krug je simbol vječitog kretanja, padanja i uspona, mikrokozmosa u nama i makrokozmosa izvan nas.

“Cijeli kreativni proces stvaranja i snimanja je autentičan i podređen sadržaju, neovisno o današnjim instant idejama i slikama uspjeha, masovnosti i plitke estetike. Vraćajući krug na početak fokus je na pričanje priče koja je takva kakva je i zahtijeva strpljenje, fokus i pozornost. Katarza je jedino moguća kroz istinsko suživljavanje i razumijevanje bez nepotrebnog ukrašavanja i prilagođavanja suvremenim hirovima. Album je zamišljen da se sluša kao cjelina te je svaki dio ogledalo većeg i obratno. U tom svjetlu album „Kranjecovi krugovi pakla“ dobiva svoj puni smisao gdje svatko tko život shvaća kao putovanje može pronaći poruku za sebe ili barem tragove na putu”, poručuju iz benda.

Poslušajte: Zagušljivi dim “Kranjecovi krugovi pakla”

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X