Jack White – čovjek s najbrže objavljenim vinilom u povijesti

Jack White učinio je u subotu povijesnim Record Store Day u Nashvilleu u američkoj državi Tennessee tijekom raznih događanja u i oko njegovog Third Man studija.

Jack White - ponosni vlasnik najbrže objavljenog singla na svijetu (Izvor: Instagram.com/thirdmanrecordsofficial)

U 10 sati ujutro u subotu 19. travnja Jack White se popeo na pozornicu Blue Rooma u svom studiju kako bi snimio ograničenu tiražu singla sistemom direktno-na-acetatnu-ploču (nekada je to bila uobičajena praksa da se prvi studijski miksevi snimaju na acetatne ploče kako bi izvođači odmah mogli čuti kako bi zvučali nakon tiskanja na vinil, op. a.) Whiteov Blue Room je jedini prostor na svijetu u kojem se nastupi uživo mogu snimiti odmah direktno na vinil.

Nakon showa masteri su odnešeni u United Record Pressing tvornicu u Nashvilleu gdje su se počele tiskati 45-ice koje su potom isporučene u Third Man store ispred kojeg su stotine obožavatelja čekale u redu.

Koncert u Blue Roomu u Nasvillleu u subotu 19. travnja 2014. (Foto: Instagram.com/thirdmanrecordsofficial)

Na jutarnji koncert White je došao u pratnji dvojice tipova koji su bili obučeni kao likovi iz policijske serije “Chip” koja je bila popularna tijekom 70-ih. Karte za koncert su bile prodane za ravno 23 sekunde. Nastup je počeo s naslovnom pjesmom “Lazaretto” i s prvim singlom s albuma “High Ball Stepper”, da bi potom White snimio “The Power Of My Love” Elvisa Presleya za B-stranu. Tijekom nastupa na jednom ekranu se moglo vidjeti kako napreduje snimanje na acetatnu ploču. “Ploče su napustile zgradu!”, pisalo je njemu kad je cijeli proces bio završen.

“Isprva smo htjeli svirati i snimiti ovih par stvari i otići na spavanje”, izjavio je White publici, te potom dodao: “Ali mislimo da bi ste htjeli da ih odsviramo još nekoliko.”

Započeo je s “Dead Leaves And The Dirty Ground” The White Stripesa i nastavio s “Freedom at 21” i “Three Women”, pjesmama s debija “Blunderbuss”. Potom je solo na akustičnoj gitari odsvirao i otpjevao “Weep Themselves to Sleep” i “Love Interruption”. Odsvirao je i novu pjesmu “Just One Drink”, kao predzadnju “Hotel Yorba” The White Stripesa i zaključio koncert s još jednom novom pjesmom “Would You Fight For My Love”.

Third Man postavio svjetski rekord: 3 sata, 55 minuta i 21 sekunda (Foto: Instagram.com/thirdmanrecordsofficial)

Koncert je završen ovacijama dok je White odlazio s pozornice. Vratio se nakon 3 sata i 55 minuta u crnoj limuzini i u pratnji dvojice policajaca motorista (još uvijek nije sigurno je li riječ o pravim policajcima ili maskiranim akterima priče) kako bi osobno prodao prve kopije 7-inčnog vinila.

Sve skupa mjereno bilo je potrebno svega 3 sata 55 minuta i 21 sekunda od trenutka kad je bend zasvirao na pozornici Blue Rooma do onoga kad je limitirani vinil izašao iz pogona. Što je svakako najbrže snimljen, tiskan, objavljen i pušten u prodaju vinil u povijesti.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X