Jack White: Festivali su nužno zlo

Jack White nazvao je glazbene festivale ‘nužnim zlom’ i priznao kako ne voli svirati na njima.

Jack White (Foto: Jackwhiteiii.com)

U intervjuu za BBC Jack White, koji je ove godine objavio debi solo album „Blunderbuss“, izjavio je kako ga glazbeni festivali nimalo ne uzbuđuju kao izvođača.

„Oni su nužno zlo u ovom poslu. Ne uzbuđuju me i nisu moja omiljena mjesta za nastup. Veliki broj ljudi dođe i pogleda veliki broj glazbenika. Izložen si i pred ljudima koji inače ne bi došli na tvoj koncert. Organizatori bendovima nude puno novaca i oni uglavnom ne kažu ‘ne’. U mom slučaju festivali nisu moj izbor za izvođenje glazbe“, kazao je Jack White i nastavio: „Svi piju, leže na suncu i hodanje okolo-naokolo im je možda zabavno, ali meni nije. Ne želim ispasti negativan, ali mi nikad nije bilo previše uzbudljivo nastupiti u takvom ozračju.“

White je također progovorio i o svom pristupu tekstovima. Naime vjeruje kako je njegov posao riječima opisati čovjekovu borbu, stoga ne voli ideju u kojoj glazbenici koriste riječi kako bi „iznijeli svoje prljavo rublje“ na vidjelo. „Mislim da je svatko  tko na taj način prodaje osobni život i ima publiku koja sluša te žalopojke pomalo smiješan. Posao tekstopisca je uhvatiti te različite borbe i staviti ih pred ljude kako bi se oni pokušali povezati s time. ‘prljavog rublja’ ionako ima i previše u kulturi tabloidnog žutila u kojoj živimo. Mene takav pristup ne zanima“, izjavio je White.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X