Jack White: Festivali su nužno zlo

Jack White nazvao je glazbene festivale ‘nužnim zlom’ i priznao kako ne voli svirati na njima.

Jack White (Foto: Jackwhiteiii.com)

U intervjuu za BBC Jack White, koji je ove godine objavio debi solo album „Blunderbuss“, izjavio je kako ga glazbeni festivali nimalo ne uzbuđuju kao izvođača.

„Oni su nužno zlo u ovom poslu. Ne uzbuđuju me i nisu moja omiljena mjesta za nastup. Veliki broj ljudi dođe i pogleda veliki broj glazbenika. Izložen si i pred ljudima koji inače ne bi došli na tvoj koncert. Organizatori bendovima nude puno novaca i oni uglavnom ne kažu ‘ne’. U mom slučaju festivali nisu moj izbor za izvođenje glazbe“, kazao je Jack White i nastavio: „Svi piju, leže na suncu i hodanje okolo-naokolo im je možda zabavno, ali meni nije. Ne želim ispasti negativan, ali mi nikad nije bilo previše uzbudljivo nastupiti u takvom ozračju.“

White je također progovorio i o svom pristupu tekstovima. Naime vjeruje kako je njegov posao riječima opisati čovjekovu borbu, stoga ne voli ideju u kojoj glazbenici koriste riječi kako bi „iznijeli svoje prljavo rublje“ na vidjelo. „Mislim da je svatko  tko na taj način prodaje osobni život i ima publiku koja sluša te žalopojke pomalo smiješan. Posao tekstopisca je uhvatiti te različite borbe i staviti ih pred ljude kako bi se oni pokušali povezati s time. ‘prljavog rublja’ ionako ima i previše u kulturi tabloidnog žutila u kojoj živimo. Mene takav pristup ne zanima“, izjavio je White.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X